Veolia pregăteşte sezonul de încălzire 2017 – 2018. Retele de conducte, schimbate in mai toate cartierele Iasului

0
53

În ziua de vineri, 28 aprilie 2017, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, societatea noastră a încheiat sezonul de încclzire 2016-2017. Ca în fiecare an, odată cu încheierea sezonului de încălzire, Veolia Energie Iaşi demarează acţiunile menite să pregătească derularea în condiţii optime a iernii urmatoare.
Principalele obiective ale lucrărilor pe care echipele Veolia le vor realiza în vara anului 2017, estimate la suma totală de 9,5 milioane de lei, sunt fiabilizarea echipamentelor de productţe a energiei termice şi creşterea eficienţei energetice pe parte de producţie şi reţele pentru îmbunătăţirea calităţii şi continuităţii furnizării apei calde şi a căldurii către clienţi. În ceea ce priveşte partea de producţie, la CET Holboca se vor realiza intervenţiile anuale de mentenanţă şi de modernizare asupra tuturor agregatelor, care vizează securizarea funcţionării acestora şi creşterea eficienţei prin îmbunătăţirea randamentului energetic şi scăderea consumurilor interne de electricitate, energie termică şi apă tratată. Principalele lucrari din 2017 sunt reprezentate de continuarea reparaţiei capitale a cazanului K2 pe carbune, acţiune începută în vara anului trecut, continuarea instalării de purjoare automate pe conductele de abur pentru consumul tehnologic propriu, utilizarea apei de puţ pentru producţia de apă dedurizată, modernizarea instalaţiei de depozitare, preîncălzire şi recirculare a păcurii. La CET Tudor, principalele lucrări din vara aceasta privesc reviziile pe circuitele de termoficare urbană şi la pompele de reţea, precum şi realizarea instalaţiilor de depozitare şi de utilizare a combustibilului lichid uşor (CLU) pentru funcţionarea CAF-urilor 1 si 3.
În ceea ce priveşte lucrările pe reţelele de transport (primare) şi de distribuţie (secundare), acestea vor viza înlocuirea tronsoanelor de conducte considerate ca prezentând risc de avarie. În principal este vorba despre înlocuirea a 1,6 km de conducte primare în zona centrală şi a 2 km de conducte secundare în zonele Bularga, Galata, Nicolina şi Metalurgie, introducerea a 1,4 km de conducte pentru recircularea apei calde între punctele termice şi blocuri în zonele Tătăraşi şi Galata, dublarea numărului de contoare ce pot fi citite la distanţă: la finalul anului 2017, peste 2 400 de contoare (adică 47,1% din întreg parcul) vor putea fi citite fără a-i mai deranja lună de lună pe reprezentanţii asociaţiilor de proprietari.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 7 = 2