Facturi la incalzire intre 66 si 120 de lei, pe luna noiembrie. Vezi unde poti reclama eventuale fraude ale asociatiei

0
70

Veolia Energie Iasi a emis facturile aferente consumului lunii noiembrie 2015 catre clientii ce au conventii individuale de plata (aprox. 10 000 de locuinte, adica cca. 27% din apartamentele conectate la sistemul centralizat de termoficare).
In ceea ce priveste caldura, din calculele puse la dispozitie in special de firmele de repartitoare de costuri sau de administrare imobile (media aritmetica a gigacaloriilor facturate in functie de suprafata apartamentului), rezulta un consum mediu la incalzire de 66 lei la un apartament mai mic de 30 mp, 106 lei la un apartament cu o suprafata cuprinsa intre 31 si 50 mp si 120 de lei la un apartament mai mare de 51 de metri patrati.
Ii rugam pe locatarii ce nu primesc factura direct de la Veolia si ale caror costuri cu incalzirea sunt repartizate direct pe lista de intretinere de catre asociatii, in cazul in care constata ca sumele ce le revin sunt cu mult mai mari decat mediile calculate de noi, sa ne sesizeze acest lucru la Centrul de Apel non-stop gratuit 0 800 800 123, pe adresa de email iasi@veolia.com, pe pagina de Facebook facebook.com/veoliaenergieiasi sau la Biroul de Relatii cu Clientii de la sediul nostru din Calea Chisinaului 25. Ca si in ultimele doua ierni, cu ajutorul autoritatii de reglementare pentru serviciile publice (ANRSC), vom transmite aceste cazuri spre verificare reprezentantilor Primariei Municipiului Iasi, care vor lua masurile necesare in asa fel incat costurile cu incalzirea sa fie repartizate pentru toti locatarii din bloc in mod corect si in conformitate cu Legea”, a declarat Ana-Maria Icatoiu, director Comercial si de Comunicare al Veolia Energie Iasi S.A.
Reamintim faptul ca, in urma actiunii derulate in sezoanele de incalzire 2013-2014 si 2014-2015, peste 1 400 de familii si-au primit inapoi banii cu care fusesera incarcate ilegal la plata caldurii de catre asociatiile de proprietari pe lista de intretinere.
De asemenea, daca locatarii au dubii in ceea ce priveste platile facute la energia termica de asociatiile de proprietari din care fac parte, ii rugam sa ne solicite informatii legate de sumele facturate si cele achitate de asociatie pentru apa calda si caldura in asa fel incat sa ne putem asigura impreuna ca nu mai apar cazuri de suspiciune de frauda precum cele identificate cu ajutorul iesenilor in ultimele doua luni, situatii pe care le-am transmis spre verificare Primariei Municipiului Iasi”, a mai spus Ana Maria Icatoiu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here