Horodniceanu vrea sa stopeze scurgerile de informatii din dosarele instrumentate de procurorii DIICOT

0
74

Daniel Horodniceanu, propus pentru şefia DIICOT în locul Alinei Bica, şi-a propus deja să cureţe instituţia pe care o va conduce şi să îi repare imaginea. Acesta a anunţat că vrea să elimine scurgerile de informaţii din dosare şi să-i împiedice pe poliţişti şi procurori să mai coopereze cu interlopii. Horodniceanu a condus până acum structura teritorială din Iaşi a DIICOT şi s-a remarcat pentru anchetele care s-au finalizat cu arestări.
Daniel Horodniceanu şi-a propus să ridice nivelul de încredere al colegilor săi după arestarea Alinei Bica pentru corupţie. El îşi propune să verifice de la zero fiecare procuror din DIICOT şi apoi să le stabilească noi atribuţii şi responsabilităţi. Viitorului şef al DIICOT vrea să readucă spriritul de echipă în rândul colegilor săi, afectaţi după arestarea fostei lor şefe, Alina Bica.
Doresc crearea unui proiect serios şi convingător, pe termen mediu, de cooptare în cadrul structurii a poliţiştilor de poliţie judiciară, proiect în care trebuie antrenat Ministerul Justiţiei, prin specialiştii săi, precum si implementarea de către procurorul şef al DIICOT a principiilor specializării procurorilor şi continuităţii în desfăşurarea activităţii“, a spus Horodniceanu.
Procurorul Daniel Horodniceanu a identificat, în proiectul său de management, şi riscurile la care este expusă DIICOT. El aminteşte, în primul rând, scurgerile de informaţii din dosare. O altă problemă o reprezintă interesul unor persoane din lumea interlopă de a recruta poliţişti şi magistraţi.
Într-un comunicat, ministerul Justiţiei a precizat că Daniel Horodniceanu a fost ales dintre alţi 6 candidaţi pentru experianţa sa de 16 ani în funcţia de procuror şi pentru specializările în domeniul anticorupţie. Potrivit ministrului Justiţiei, Horodniceanu s-a remarcat prin numărul foarte mare de arestări şi percheziţii care au dus la destructurarea unor reţele de contrabandă de tutun de la graniţa României cu Republica Moldova. Horodniceanu va susţine interviul pentru funcţie pe data de 4 mai la CSM.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here