Legitimatii speciale, pana la „ultima calatorie”, pentru pensionarii din Iasi

0
50

Sefii Primariei Iasi sunt hotarati sa le rapeasca pensionarilor din Iasi si ultimele nostalgii in memoria diminetilor de dinainte de 1989. Astfel, incepand din trimestrul urmator, pensionarii din Iasi nu vor mai ingrosa cozile la vizat legitimatiile de transport in comun, deoarece RATP va tipari legitimatii speciale cu durata de valabilitate…vesnica.

Pana la sfarsitul acestui  trimestru vom edita o legitimatie de calatorie  care nu mai necesita vizare, nici trimestriala,  nici semestrirala, nici anuala. În cazul pensionarilor cu vârsta de peste 65 de ani, veteranilor de război şi însoţitorilor acestora, până la sfârşitul acestui trimestru vom edita legitimaţii de călătorie, acestea urmând a fi valabile atâta timp cât hotărările de Consiliu Local care alocă gratuităţile vor rămâne valabile sau până la dispariţia fizică a beneficiarului. Prin intermediul Directiei de  Evidenta a Populatiei vom sti ca la eliberarea  certificatului de deces are loc si stergerea din  registrul nostru si automat nu mai poate  utiliza nimeni acea legitimatie pentru ca  este purtatoare si de fotografie si incercam  sa o facem nula prin informarile pe care le  vom da Regia de Transport. Credem că este o măsură bună, 28.000 de beneficiari nemaifiind nevoiţi să meargă la chioşcuri pentru vizarea legitimaţiilor. Noile legitimaţii vor putea fi preluate de la Centrele de Cartier, DAC Iaşi sau tonetele RATP. Le predau pe cele vechi şi le primesc pe cele noi”, a spus Mihai Chirica, primarul interimar.

In prezent, 39.000 de pensionari, veterani de razboi si insotitorii acestora beneficiaza de  abonamente gratuite de la Primarie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =