Primaria se spala pe cap cu Muzeul de Istorie Naturala de pe Independentei. Acesta se intoarce la UAIC

0
48

La sfarsitul lunii septembrie a.c. s-a aprobat atestarea la domeniul public al Municipiului Iasi, a imobilelor (constructii si teren aferent), situate in b-ul Independentei nr. 16 (corp A) , si respectiv b-dul Independentei nr. 3 (corp B), avand destinatia de ‘’Muzeu de Istorie Naturala’’.

In prezent Muzeul de Istorie Naturala, atat corpul A, situat in b-dul Independentei nr. 16, cat si corpul B, situat in b-dul Independentei nr. 3, se afla inregistrate in evidenta Universitatii Al. I. Cuza.

Corpul A al muzeului a fost transmis in administrarea universitatii in baza Deciziei nr. 351/1952 a Comitetului pentru Invatamnat Superior de pe langa Consiliul de  Ministri. Potrivit deciziei acesta a trecut sub conducerea didactica, stiintifica si admnistrativa a universitatii, iar prin Ordinul Ministrului Invatamantului si Culturii nr. 327/1960, parterul imobilului este in folosinta Societatii Stiintifice Medicale – Filiala Iasi.

Corpul B al muzeului a fost transmis din adminstrarea Intreprinderii de Gospodarie Comunala si Locativa Iasi (IGLL) in administrarea Universitatii Al. I. Cuza prin Decizia nr. 121/03.03.1982, in vederea extinderii muzeului. Potrivit Cartii tehnice aflate in evidenta DAPPP, imobilul din b-dul Independentei nr. 3 a fost nationalizat in baza Decretului 92/1950 ‘’fiind o constructie din caramida, planseu si tamplarie din lemn, invelitoare din tabla, fundatii din piatra. Terenul este ocupat de suprafata cladirii, restul terenului fiind spatii verzi’’.

Avand in vedere ca cele doua corpuri de cladire figureaza in prezent inregistrate in evidenta contabila a Universitatii Al. I. Cuza, conducerea Directiei de Administrare a Patrimoniului Public si Privat (DAPPP) Iasi propune ca imobilele (corp A si Corp B) avand destinatia de ‘’Muzeu de Istorie Naturala’’, sa fie administrate de catre Universitatea Al. I. Cuza, în baza unui contract de administrare.

Astfel, Universitatea AL. I. Cuza va efectua toate lucrările de reabilitare şi întreţinere curentă a imobilului, va achita utilităţile şi orice alte cheltuieli legate de acesta.

De asemenea spatiile (cu destinatie de sali de conferinta, biblioteca si birouri – 4 incaperi) situate la parterul imobilului Corp A, vor fi utilizate de Societatea de Medici si Naturalisti in baza unui contract de colaborare incheiat cu Universitatea AL. I. Cuza.

Avand in vedere ca potrivit adresei nr. 106103/13.11.2015 a universitatii, pentru corpul B, situat in b-dul Independentei nr. 3, exista un litigiu pe rolul Tribunalului Iasi, acesta va fi inregistrat, dupa caz, in evidenta contabila a Municipiului Iasi, dupa finalizarea litigiului asupra acestuia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + = 20