Restaurantul Golden Stone, cuibul teparilor de la Ciric, demolat dupa ani de zile de pasuire complice. Chirica se lauda ca va demola toate constructiile ilegale

0
87

Au facut profit de milioane de euro, mare parte din ei fiind bani la negru, in constructii ilegale si cu avize de functionare date pe sub mana, iar dupa mai bine de 10 ani de functionare li se inchid portile. Se intampla la Iasi, un paradis al escrocilor din HoReCa si nu numai, despre care AgoraPress a scris in nenumarate randuri. Recent, edilul Mihai Chirica, sef peste institutia care a avizat ilegal sute de astfel de constructii in Iasi sau a inlesnit “intrarea in legalitate”, sintagma folosita de borfasii care au construit ilegal si de cei care au inhis ochii la ilegalitati, anunta ca nu va precupeti niciun efort in a demola constructiile ilegale din Iasi, dand ca exemplul acest rau famat restaurant, demolat prin hotarare judecatoreasca, ci nu prin vointa lui Chirica, dar si cateva zeci de garaje si chioscuri, aici numarandu-se si cele de presa.
Din anul 2016 până în prezent primarul Mihai Chirica a semnat peste 150 de dispoziții privind dezafectarea și demolarea a diverse construcții și amenajări făcute fără autorizație de construire și alte forme legale pe raza Municipiului Iași. Este vorba, în general, de parcaje și garaje, chioșcuri și tonete, dar și diverse imobile, anexe gospodărești, garduri sau mijloace publicitare.
ele mai multe astfel de dispoziții urmate de lucrări de dezafectare vizează diverse structuri cu scop comercial: peste 130 de chioșcuri, tonete și module fără autorizație au fost desființate în perioada menționată. De asemenea, au fost demolate peste 200 de garaje din 40 de amplasamente din toate zonele orașului.
Nu în cele din urmă, au fost demolate diverse imobile, magazii, anexe gospodărești și împrejmuiri fără autorizație, unul dintre cele mai vizibile exemple fiind fostul complex Golden Stone, construit fără autorizație pe un teren de 12.400 de metri pătrați al municipalității din zona Ciric. Situația numărului de astfel de dispoziții pe ani este următoarea: 8 în 2016, 16 în 2017, 67 în 2018, 14 în 2019, 16 în 2020, 21 în 2021 și 10 în 2022.
Încă de când am devenit primar mi-am asumat să facem din Iași un oraș curat, verde, îngrijit și civilizat! Iată de ce am făcut o verificare amănunțită a tuturor construcțiilor provizorii și amenajărilor din oraș, iar, acolo unde erau nereguli, am fost fermi și am aplicat legea! O parte dintre construcţiile vizate fuseseră realizate ilegal pe spaţiul verde sau pe terenuri care fac parte din domeniul public, în zone care au fost ulterior regenerate urban. De asemenea, în afară de structurile cu scop comercial, unele amenajări erau folosite ca spaţii de depozitare pentru deşeuri menajere sau de altă natură, afectând calitatea aerului şi a mediului, precum și aspectul civilizat al orașului. Am semnat aceste dispoziții pentru dezafectarea tuturor acestor improvizații, am urmărit respectarea lor și vom continua!”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Procedural, dacă este identificată o amenajare ilegală, proprietarul este somat să intre în legalitate. În situația în care toate aceste construcții și amenajări nu sunt desființate chiar de proprietari, pe cheltuiala lor, acestea sunt dezafectate de Servicii Publice SA, cu ajutorul Poliției Locale și al Salubris SA. Evident, o parte dintre proprietari au contestat dispozițiile de dezafectare, municipalitatea fiind astfel nevoită să rezolve aceste litigii în instanță.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

22 − 18 =