Sperietorile de pe Pasajul Octav Bancila. “Pasari de prada” care au grija ca ciorile sa nu se izbeasca in panouri sau masini

0
73

Pietonii care vor tranzita, incepand de astazi, pasajul Octav Bancila, vor fi insotiti de-a lungul acestuia de sute de pasari negre, asemenatoare cu ciorile. Acestea sunt stantate pe toate panourile care asigura pasajul de o parte si de cealata a partii carosabile, iar motivul pentru care acestea au fost introduse in decorul ultimului obiectiv pe fonduri europene finalizat de Primaria Iasi, este unul asemanator cu sperietorile din lanurile de proumb sau din viile iesenilor.
In momentul in care am inceput sa montam panourile fonoabsorbante am observat un fenomen ciudat. Avand in vedere ca aceste panouri sunt transparente, pasarile se izbesc in ele si atunci am luat decizia, impreuna cu firma care a executat panourile, sa aplicam aceste abtibilduri. In vest se procedeaza la fel, in cazul constructiilor mai inalte, plus ca este o conditie obligatorie cum trebuie sa ne comportam fata de mediu”, a spus Ioan Cordun, directorul tehnic al firmei Conest, cea care a realizat Pasajul Octav Bancila.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here