Ziua Portilor Deschise la Jandarmeria ieseana. Exerciţii demonstrative cu câinii de serviciu, expunere de tehnica de intervenţie şi vizita la muzeul unităţii.

0
71

Vineri, 03 aprilie 2015, între orele 10.00 – 12.00, cu ocazia sărbătoririi Zilei Jandarmeriei Române, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi va fi organizată Ziua Portilor Deschise. Cu acest prilej vor putea fi vizitate o parte din spaţiile unde jandarmii se pregătesc şi îşi desfăşoară o parte din activitate, vor fi prezentate exerciţii demonstrative cu câinii de serviciu, va fi expusă tehnica de intervenţie şi va putea fi vizitat muzeul unităţii.
În acest an se împlinesc 165 de ani de când Domnul Moldovei Grigore Alexandru Ghica, a aprobat Hotărârea Divanului Obştesc, semnând “Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”. Prin aceasta lege, s-a dat statut juridic armei Jandarmeriei şi i s-au stabilit principiile de organizare şi funcţionare, acesta act reprezentând documentul oficial la înfiinţarea a instituţiei. De la începuturile sale şi până în prezent Jandarmeria şi-a păstrat rolul său ca forţă de ordine publică sigură şi stabilă, prin misiunile efectuate jandarmii aducându-şi aportul la instaurarea în societatea românească a sentimentului de siguranţă civică, atât de important pentru fiecare individ în parte, dar şi la nivelul colectivităţii în ansamblu. Astăzi, Jandarmeria Română desfăşoară misiuni de asigurare şi restabilire a ordinii publice, misiuni de protecţie instituţională, paza unor obiective de importanţă deosebită, acţionează în cooperare şi în sprijinul altor instituţii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here