​​Marius Bodea (Senator USR PLUS): 360.000 de euro, scoși din Iași de Mihai Chirica

0
95

Dacă ați fi primar pentru o zi, ce ați face cu 360.000 de euro pentru Iași? Ce soluții ați implementa pentru a face mai bună viața cetățenilor?

Pentru Mihai Chirica răspunsul e simplu și mereu același: îi cheltuie inutil. Oricum nu sunt banii lui, ci ai cetățenilor plătitori de taxe, pe care-i jefuiește deja de 9 ani.

Primăria Iași va plăti unei firme din București să facă ceea ce ar fi trebuit să facă deja patru directori plătiți cu salarii mai mari decât ale președintelui Iohannis.

Vă reamintesc câteva date oficiale de la Compania de Transport Public: 218.652 de lei a câștigat directorul societății anul trecut doar din salariu. Cristian Stoica a ridicat aproape 4.000 de euro pe lună. Ceilalți trei directori încasează venituri similare. Dar le primesc degeaba.

Deși sunt plătiți la nivelul unor specialiști din Occident, acești așa-ziși „manageri” nu au reușit să îmbunătățească și să eficientizeze serviciul de transport. Mihai Chirica nu i-a dat afară, ca pe niște incompetenți ce sunt, în schimb a semnat un contract de 1.779.050 lei, cu TVA (circa 360.000 de euro) cu o firmă care să facă treabă în locul lor.

Contractul prevede ca, timp de doi ani, compania TTL Planning SRL să ofere „servicii de asistență tehnică în vederea îmbunătățirii și eficientizării serviciului de transport public din Municipiul Iași”.
Primăria se laudă că firma „va mobiliza pentru studii și propuneri o echipă formată din nouă specialiști, din care cinci din Franța, care va asigura și coordonarea proiectului, și restul din România, Grecia și Portugalia”.

Așa arată risipa în mandatul de primar al lui Mihai Chirica: plătești cu câteva sute de mii de euro patru directori care duc în faliment CTP, apoi mai scoți 360.000 de euro ca să aduci specialiști din afara Iașului să repare ce au stricat managerii pe care tu, între timp, continui să îi protejezi.

Nu mai vorbesc că nu e vorba doar de risipă din taxele și impozitele plătite cu bună credință de ieșeni. În plus, acești bani mai și părăsesc orașul spre București, Franța, Grecia și Portugalia, în loc să fie folosiți eficient aici.

Dar, cum spuneam, Mihai Chirica nu are mustrări de conștiință, că doar nu-s banii lui. Ieșenii sunt buni de plată.

Marius BODEA, Senator USR PLUS de Iași

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here