Agricultor irlandez cu ferme pe trei continente a conferențiat la Facultatea de Agricultură

0
91

Coordonatorul a trei ferme aflate pe continente diferite le-a vorbit studenților de la Facultatea de Agricultură din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași despre importanța și sistemele de protejare a solului. În cadrul unei conferințe organizată cu parteneri din mediul privat, Jim McCarthy (agricultor din Kildare, Irlanda) le-a prezentat participanților, atât studenți cât și masteranzi și doctoranzi ai instituției ieșene, evoluția schimbărilor observate în ani de cercetare a solurilor din diverse zone de pe mapamond și care ar fi soluțiile de creștere a randamentului și a protecției solului.
„Cheia schimbărilor în bine o regăsim în înțelegerea solului. Să sperăm la un viitor mai bun, astfel încât prezentul nostru să nu devină un trecut pe care ajungem să-l regretăm”, a transmis Jim McCarthy, prezent la Iași, la conferința organizată de către Facultatea de Agricultură.
Conducerea Facultății pune accentul pe parteneriate cu mediul privat care aduc multiple beneficii. „Parteneriatele dintre firmele din mediul privat și Facultatea noastră s-au dovedit a fi foarte utile studenților. Pe lângă burse în bani, premii în tablete sau alte instrumente care-i să-i ajute în procesul de învățare, tinerii au parte și de numeroase beneficii și la nivel informațional. Cel mai recent exemplu este cel al discuției despre Managementul fermei și Sisteme conservative de lucrare a solului, cu invitatul special Jim McCarthy, care a avut un real succes. Mulțumim reprezentanților Syngenta România care ne-au fost parteneri în organizarea acestei întâlniri cu subiecte importante pe agenda mondială”, a declarat conf. univ. dr. Denis Țopa, decanul Facultății de Agricultură.
Studenții prezenți au apreciat diversitatea și calitatea informațiilor aflate în cadrul evenimentului.
La conferința susținută de către Jim McCarthy am aflat o multitudine de informații, în mod gratuit, fapt foarte important deoarece în vremurile noastre informațiile corecte sunt valoroase și costă. Foarte bine structurat discursul, iar interactivitatea ne-a ajutat să înțelegem o serie de beneficii ce le-am putea adapta fermelor noastre”, susține Daniel Florici, masterand al Facultății de Agricultură.
Irlandezul Jim McCarthy, este printre primii agricultori ce deține ferme de pe trei continente – Europa, America de Sud și America de Nord – cultivă grâu, rapiță, orz și oleaginoase și este acționar al unei firme de produse lactate din S.U.A. În 2009, Jim McCarthy a primit premiului Kleckner Trade and Technology Advancement și este membru al Truth About Trade & Tehnologie Global Farmer.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here