10 de tone de Aghiasma Mare, pregatita de Mitropolia Moldovei si Bucovinei pentru credinciosi

0
58

Programul liturgic de astăzi va începe de la ora 9.00, când va fi Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur, ţinută de către Înaltpreasfinţitul Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, alături de un sobor de preoţi şi diaconi ieşeni. În jurul orei 11.30 se va ieşi în procesiune pe treptele Catedralei, unde va avea loc slujba pentru Ageasma Mare.boboteaza-1000

Arhiepiscopia Iaşilor a început pregătirea încă de ieri pentru a întâmpina sutele de creştini dispuşi să îndure gerul din această dimineaţă la slujba de Bobotează. 10.000 de litri de Agheasmă Mare în 10 butoaie de 1.000 de litri vor fi pregătiţi în această dimineaţă pe un podium amplasat în faţa Catedralei Mitropolitane, în timp ce reprezentanţii Arhiepiscopiei spun că vor mai fi încă 5.000 de sticle de 0,5 litri marcate corespunzător şi distribuite gratuit credincioşilor.

Agheasma Mare va fi luată în următoarele zile, până pe 14 ianuarie, în fiecare dimineaţă pe nemâncate, şi va fi ţinută în casă pentru a fi luată în timpul posturilor, cât şi miercurea sau vinerea.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − = 15