11 investigații în plus, acordate fără plată asiguraților

0
71

Noul pachet de bază din Sănătate introduce servicii paraclinice noi, de care asigurații pot beneficia gratuit. Pe listă se regăsesc examen radiologic articulaţii sacro-iliace, ecografie transrectală, Computer Tomograf (CT) buco-maxilo-facial nativ, CT mastoidă, CT sinusuri, CT hipofiză cu substanţă de contrast, CT buco-maxilo-facial nativ şi cu substanţă de contrast, Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN) sinusuri, RMN hipofiză cu substanţă de contrast, RMN abdominal cu substanţă de contrast şi colangio RMN, respectiv Colangio RMN.
De asemene,a prin revizuirea pachetului de servici de bază s-a introdus, în categoria serviciilor de îngrijire medicală/ paliativă la domiciliu, și kinetoterapia individuală.
Nu în ultimul rând, pentru asistenţa medicală spitalicească în regim de spitalizare continuă a fost prevăzut un nou criteriu de internare, respectiv internarea bolnavilor care necesită asistenţă medicală spitalicească de lungă durată – ani. Modificările au fost aprobate în ședința de miercuri a Executivului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here