20 de polițiști locali au picat examenul psihologic, pentru agresivitate. Zanfirescu le-a luat armele dar i-a lăsat la stradă

0
75

La sediul Poliției Locale din Iași a explodat o adevărată bombă: peste 20 dintre polițiștii cu atribuții de Ordine Publică și Circulație, deci oameni de la stradă, au picat ultima evaluare psihologică anuală. Informația este confirmată de oameni din interiorul instituției, situația este cunoscută.

Rezultatul e foarte prost și a provocat un șoc în Poliția Locală. Examinarea este anuală, dar polițiștii încă nu sunt oficial inapți, pentru că mai dau o reevaluare, peste două luni. Abia la a doua testare picată intră în comisia medicală, în vederea concedierii. Factorii de risc urmăriți sunt agresivitatea și problemele din familie.

Șeful Poliției Locale, comisarul Liviu Zanfirescu, spune însă, referindu-se la ultimele evaluări, că niciun polițist local nu a fost declarat inapt.

Surse din cadrul Poliției Locale Iași au explicat faptul că angajații instituției sunt testați o dată pe an. Examenul constă în completarea unui chestionar.

„Noi nu avem psiholog la unitate. Contractul a fost scos la licitație și aparține unui birou de psiholog”, explică sursele.

Sursa: Reporter

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here