22 milioane lei, cea mai mare rectificare de buget pe 2015. Vezi unde se vor duce acesti bani

0
46

Consiliul Local a operat astăzi, în ședința de plen, prima rectificare majoră a bugetului municipiului Iaşi din acest an. Potrivit reprezentanților Primăriei, veniturile au fost majorate cu peste 22 milioane lei.
În cea mai mare parte, fondurile provin de la Guvern din cote defalcate de TVA, din sume pentru echilibrarea bugetelor locale, impozit pe venit şi subvenţii. Din cele 22 milioane lei, 8,6 milioane lei vor acoperi creşterile salariale pentru profesorii care au câştigat procese în instanţă.
Consiliul Local a alocat cea mai mare sumă (2,7 milioane lei) pentru bunuri şi servicii în transporturi, bani care vor fi gestionaţi de Citadin inclusiv prin realizarea de marcaje rutiere şi întreţinerea străzilor. Alţi 1,5 milioane lei vor ti repartizaţi către RATP pentru susţinerea activităţii de transport, iar cu o sumă de 500.000 lei va fi suplimentat bugetul operatorului de salubritate, Salubris. De asemenea, pentru susţinerea activităţii de iluminat public şi finalizarea proiectului de urbanism general vor fi alocaţi 542.000 lei. Nu în ultimul rând, Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public Privat va beneficia de 1,5 milioane lei, iar Servicii Publice SA, de un milion de lei.
O altă alocare va fi pentru promovarea Iaşului în tentativa de a obţine titlul de capitală europeană a culturii, suma fiind de aproape 100.000 lei, în contextul în care intenţia Fundaţiei Iaşi – Capitală Culturală Europeană 2021 este de a contracta o agenţie media pentru astfel de activităţi. Rectificarea bugetară va fi dezbătută în şedinţa ordinară a CL de luni, 31 august. În aceeaşi şedinţă, consilierii vor discuta şi despre o alocare financiară din excedentul bugetar pe anul trecut către Spitalul „C.I. Parhon” în vederea modernizării unei săli de operaţii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

69 + = 79