26 de comune din judetul Iasi vor primi microbuze electrice pentru elevi

0
184

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a semnat la Ministerul Educației, contractul pentru achiziția a 26 de microbuze electrice destinate transportului elevilor. Fondurile au fost obținute de Consiliul Județean din Planul Național de Redresare și Reziliență. Investiția se ridică la 35.908.767,77 lei, din care 35,902,044.27 lei reprezintă suma declarată eligibilă. De mijloacele de transport electrice vor beneficia elevii din 26 de comune din județ, cu ale căror primării Consiliul Județean a încheiat parteneriate în vederea realizării acestui proiect.

 Microbuzele electrice vor ajunge la școlarii din comunele Alexandru Ioan Cuza, Andrieșeni, Ciortești, Costești, Costuleni, Cotnari, Cozmești, Dagâța, Dobrovăț, Erbiceni, Gorban, Gropnița, Lespezi, Lungani, Miroslava, Ruginoasa, Schitu Duca, Sinești, Sirețel, Stolniceni Prăjescu, Țibana, Țibănești, Todirești, Victorie, Vlădeni și Voinești.

 Pe lângă aceste 26 de microbuze electrice, Consiliul Județean Iași urmează să achziționeze, tot pentru transportul elevilor, și microbuze hibride, prin Programul privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea cantităţii de emisii de gaze cu efect de seră al Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Valoarea eligibilă a proiectului este de 21.008.403,36 lei.

 Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here