3,2,1 – Ești la start, ai câștigat! Vă așteptăm la Semimaraton Iași 2018!

0
52

Startul celei de a IV-a ediții a Semimaraton Iași 2018, cel mai mare eveniment sportiv din Nord-Estul României, va fi dat la Iași, duminică 22 aprilie, ora 9.30, în fața Palatului Culturii. La start vor fi prezenți Primarul Municipiului Iași, Domnul Mihai Chirica și ambasadorul evenimentului, sportivul Cătălin Moroșanu.

Evenimentul organizat de către Rotary Club Iași Copou și Salvați Copiii Iași cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, unește comunitatea ieșeană pentru a susține concurenții într-o competiție prin care se promovează: sportul, binele social și spiritul civic.

Prin evenimentul Semimaraton Iași 2018 vor fi sprijinite două cauze: Centrul de Educație Incluzivă „Căsuța cu Cireșe”, proiect susținut de Salvați Copiii Iași, prin care 120 de copii sunt sprijiniți pentru a merge la școală;  cea de a doua cauză este proiectul Asociației Pro Ruralis prin care se vor oferi burse pentru elevi din mediul rural, cu abilități intelectuale deosebite pentru a-și finaliza studiile la un liceu din Iași. Toți beneficiarii provin din familii care se confruntă cu dificultăți în susținerea școlară a copiilor . 

 Primarul, Mihai Chirica va fi prezent la eveniment. Acesta susține că:
„Strângerea de fonduri pentru copii, pentru educație, atrage mereu atenția și este un subiect important. Din punctul meu de vedere, acestea sunt cele mai importante valori în momentul de față și trebuie să le stimulăm. Nu trebuie să ne oprim aici. Este mai mult decât necesar să atragem atenția întregii opinii publice la cât de importantă este educația și, mai alers, educația timpurie și să dăm o șansă copiilor noștri oriunde se află.”

 Ambasadorul Semimaraton Iași 2018, Cătălin Moroșanu vă invită la START: „Invit comunitatea ieșeană să participe la acest eveniment devenit deja tradiție, prin care promovăm sportul, implicarea și susținerea copiilor să meargă la școală. Fiecare faptă bună ajută la construirea unui viitor mai bun pentru copii. Vă aștept pe 22 Aprilie la START. Împreună suntem învingători!”

Pentru delimitarea zonelor de concurs şi asigurarea protecţiei participanţilor, circulaţia autovehiculelor va fi restricţionată în ziua Semimaratonului, între orele 04:00 – 15:00, duminică, 22 aprilie, pe traseele de concurs.

Semimaratonul şi Crosul vor avea următorul traseu: Piaţa Palatului Culturii (Start) – str. Anastasie Panu – str. Elena Doamna – Bd. Independenţei – Piaţa Mihai Eminescu – str. Păcurari- Şoseaua Păcurari – întoarcere la sensul giratoriu din Păcurari – Şoseaua Păcurari – str. Păcurari – Piaţa Mihai Eminescu – str. Gavriil lMuzicescu – str. Arcu – bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, având linia de sosire la Palatul Culturii – 10,74 km. Acest traseu se va parcurge de două ori în cazul Semimaratonului.

Cursa Populară se va desfăşura pe traseul: Piaţa Palat (Start) – str. Anastasie Panu – str. Sf. Lazăr – Podu Roş – str. Palat – Palatul Culturii (Sosire, 2,5 km).

 Evenimentul va fi prezentat de către Radio HIT. Programul evenimentului este următorul:

Zona de start – Piața “Palatul Culturii”

07:30 – 08:30 – Predare kituri doar pentru concurenți din afara orașului
09:10 – Încălzire cu instructori specializați
09:30 – START Cursele de Semimaraton și Cros 10,5km
09:35 – START Cursa Populară de 2,5 km și Cursa copii(15-17ani)
9:30 – 11:30 – Înscriere și predare kituri pentru curse copii (în limita locurilor disponibile)
12:00 – Curse copii
13:00 – Festivitatea de Premiere

 

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

82 + = 85