A fost nevoie sa moara un copil pentru ca lichelele din PSD sa aloce bani pentru toalete in scolile din mediul rural

0
34

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, promite că va da în maximum o lună 65 de milioane de lei școlilor care nu au grupuri sanitare înterioare, racordate la o rețea de canalizare. Promisiunea acestui cioclu al invatamantului national vine dupa ce Dănuț, un băiețel de trei ani, a încetat din viață la scurt timp după ce a căzut în fosa septică din curtea școlii a satului ieșean Buda.

Rămâi fără grai pur și simplu când auzi astfel de situații. A fost destituit directorul, dar asta nu rezolvă problema. În plus, în clipa de față, inspectoratul desfășoară o anchetă, dar nici asta nu rezolvă problema. Acum, noi pregătim o Hotărâre de Guvern prin care să putem trimite bani primăriilor ca să închidem acest subiect: 65 de milioane de lei. La ora actuală mai sunt 1.184 de școli cu WC-ul în curte, care au de la 40 la 200 de copii înscriși. În maximum o lună sper că va fi adoptată hotărârea cu pricina astfel încât primăriile să primească cât mai repede banii, iar până în toamnă să termine lucrările”,  a declarat, pentru Libertatea, Ecaterina Andronescu.

Șeful unității de învățământ nu va putea să participe la concursul de directori minimum de 5 ani.  Marți, directorul şcolii a fost demis, ca urmare a tragediei care a avut loc. Nimeni nu a fost tras la raspundere penala pana acum pentru moartea stupida a acelui copil. In schimb, cioclii din MEC si PSD au inceput sa cantareasca o viata nevinovata in alocari bugetare, ca si in cazurile precedente in care s-au mascat incompetente flagrante cn sume care nu au reusit sa acopere o stare de fapt. In 2019, mii de scoli din mediul rural raman, inca, cu gropi mizerabile in curti, pe post de toalete- adevarate capcane ale mortii pentru copiii prescolari si nu numai.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

31 − 27 =