A fost semnat contractul de finanțare europeană pentru extinderea Aeroportului Iasi. Lucrarile de 327 milioane lei vor fi gata în 2023

0
56

Consiliul Județean a semnat contractul pentru finanțarea europeană, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, a proiectului de extindere și modernizare a Aeroportului Internațional Iași.
Valoarea totală a proiectului este de 447.270. 880,66 de lei cu TVA, iar valoarea totală eligibilă este de 303.253.941, 74 lei.
A fost o mare provocare, dar iată că, după multă muncă și un efort constant de echipă, am reușit să obținem finanțarea europeană care să asigure construirea terminalului T4 și dezvoltarea Aeroportului, practic dublându-i potențialul față de ceea ce avem astăzi, raportându-ne la numărul de pasageri procesați în principal, dar și la facilitățile cargo. Este un proiect de interes județean și regional, care va aduce imense beneficii financiare și sociale pentru comunitatea noastră. Faptul că am obținut finanțarea europeană demonstrează că proiectul este fezabil și că, așa cum am susținut de la început, a fost cea mai bună variantă pentru a asigura dezvoltarea aeroportului’’, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.
Contractul pentru finanțarea europeană a fost semnat de Directorul General Provizoriu al R.A. Aeroportul Iași, Romeo Vatră.
T4 va fi cel mai mare terminal din țară, după cel de la Otopeni, având o suprafață desfășurată de 31.210 mp, pe trei niveluri, pe o lungime de 200 de metri și o adâncime de 50 de metri. Iașul va avea practic un Aeroport nou, care va putea procesa de 3,5 milioane pasageri pe an. Săptămâna viitoare va fi semnat și contractul cu S.C. STRABAG S.R.L., pentru serviciile de proiectare, elaborarea documentației tehnice și execuția lucrărilor de modernizare. Termenul pentru proiectul tehnic este de 4 luni, iar pentru realizarea lucrărilor este de 12 luni. Practic în 16 luni ar trebui să avem finalizat noul terminal”, a precizat Directorul General Provizoriu al R.A. Aeroportul Iași, Romeo Vatră.
Proiectul de extindere a Aeroportului Internațional Iași presupune, pe lângă construirea terminalului T4, și mărirea capacității de parcare, de la aproximativ 320 de locuri, la aproape 500 de locuri.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

83 − = 82