A murit actorul francez Michel Galabru, cunoscut pentru rolurile din seria „Jandarmul”, cu Louis de Funes

0
71

Actorul francez de comedie Michel Galabru a murit „în somn” la vârsta de 93 de ani, a anunțat familia sa, citată de AFP. „A adormit”, a spus fiica sa Emmanuelle.

Actor de teatru, de film, de seriale de televiziune, Michel Galabru era foarte cunoscut pe plan mondial în special pentru rolurile jucate în comedii alături de alte „legende” ale comediei franceze: Louis de Funes, Bourvil, Fernandel. Juca însă cu ușurință și în registre dramatice. A primit un premiu César pentru cel mai bun actor în 1977, pentru rolul din filmul lui Bertrand Tavernier „Judecătorul și asasinul”. A apărut, de-a lungul carierei, în peste 250 de filme și a lucrat cu regizori renumiți, între care Costa-Gavras, Luc Besson, Jean-Luc Godard. Foarte afectat de moartea soției sale, Claudia, în august, comediantul și-a anulat în noiembrie spectacolele în care încă mai juca.

Michel Galabru, născut în 27 octombrie 1922 la Safi în Maroc, a fost unul dintre cei mai populari actori francezi de teatru și de cinema.

Rolul din “Le juge et l’assassin” de Bertrand Tavernier i-a adus premiul Cesar pentru cel mai bun actor. În România este cunoscut pentru seria „Jandarmii”, alături de Louis de Funes. Are doi copii, Jean și Emmanuelle, și ei actori.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here