A murit Arcadie Dubeţ, celebrul ”tată” al piramidei de pe Soseaua Nationala

0
66

Cel care a dat numele clădirii în trepte de pe şoseaua Naţională în care se află o parte din serviciile Primăriei a trecut în nefiinţă. Fostul director al Regiei Autonome „Termoficare” (RAT), Arcadie Ioan Dubeţ, s-a confruntat cu probleme de sănătate încă de la începutul anilor 2000, când a ieşit la pensie.

El mărturisea ulterior că medicii cardiologici l-au sfătuit să facă un astfel de demers. „Orice om, indiferent de filosofia care îl domină, trebuie, înainte de toate, să fie OM. Or, directorul Dubeţ a excelat nu numai ca specialist, ci şi ca om. Nenumăratele cazuri disperate erau trimise la el. OMUL. Şi el era văzut şi acţiona ca un adevărat salvator”, scria fostul primar al Iaşului, Constantin Simirad, într-un text dedicat lui Dubeţ în „Ziarul de Iaşi”, în 2010.

Dubeţ a condus R.A. Termoficare în anii 1990, iar în 2001 a ieşit la pensie. În urma sa a rămas clădirea cu formă de piramidă de pe şoseaua Naţională nr. 43, Dubeţ având ideea de a construi imobilul încă din 1993, pentru a deveni sediul RAT. Construcţia a început în 1995 şi a fost finalizată după anul 2000, fiind astfel botezată cu numele actual, bine încetăţenit, chiar de redactorii noştri.

Potrivit apropiaţilor lui Dubeţ, slujba de înmormântare a fostului şef RAT va avea loc mâine, la ora 14, la Biserica „Buna Vestire” din Copou.

Sursa: Ziarul de Iasi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here