Abuzurile milionarului Gabriel Surdu, sub paravanul functiei publice. Vila de lux, ridicata ilegal

0
59

Comisia de urbanism a aprobat săptămâna trecută un proiect urbanistic fără a avea toate actele în regulă. Beneficiarul este chiar un membru al forului, respectiv consilierul PSD Gabriel Surdu. Proiectul constă în construirea unei vile de lux în Copou şi a intrat pe ordinea de zi a Comisiei fără să fi fost respectate toate procedurile prealabile. Acum, Primăria aruncă vina în cârca unui funcţionar şi spune că procedurile au fost reluate.

Surdu a fost reţinut în comentarii şi a susţinut că a aflat de la noi că proiectul a fost aprobat fără a avea toate documentele în regulă. Dacă Planul Urbanistic Zonal (PUZ) ar fi intrat în această lună în plenul Consiliului Local (CL) pentru votul final, atunci hotărârea trebuia anulată. Nu e clar cum a ajuns proiectul să fie discutat în Comisia de urbanism atât timp cât nu au fost respectate toate procedurile. Săptămâna trecută, „Ziarul de Iaşi“ a relatat modul ciudat în care un alt proiect al lui Surdu (un aparthotel în zona centrală) a fost pe cale a de a fi aprobat în aceeaşi şedinţă, dar, în cele din urmă, a fost amânat.

Contactat telephonic de reporterii ZDI, Gabriel Surdu a susţinut că a aflat de la noi faptul că procedura prealabilă de avizare a fost reluată în ciuda faptului că votul a fost favorabil în Comisia de urbanism.

„Nu am ce comentarii să fac, este un parcurs normal pe care trebuie să-l facă orice cetăţean al Iaşului. Conform celor legale, mă supun acestor prevederi legale. În momentul când va fi aprobat, va fi aprobat. Dacă mai trebuie documentaţie, lămurită lumea sau ştiu eu ce, facem şi acest lucru. Nu vreau să am un regim preferenţial“, a spus Gabriel Surdu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =