Acţiune de protest a persoanelor cu autism. Acestea vor dona sefilor din Prefectura Iasi, venitul lor pe o zi

0
56

Federaţia Incluziune România – Federația Organizațiilor Persoanelor cu Dizabilitati Intelectuale în parteneriat cu Fundația Star of Hope Romania și Federația Organizațiilor de Părinți care au copii cu dizabilități, vor organiza la Iași, luni, 3 aprilie 2017, ora 11, acţiunea de protest “Floarea albastra”. Persoanele cu autism vor dona prefectului și subprefectului județului Iași, venitul lor pe o zi, sub forma unui trandafir albastru, cu solicitarea creşterii indemnizaţiei persoanelor adulte cu autism.

Prin această acţiune, dorim să atragem atentia asupra veniturilor  adulţilor cu autism : indemnizatia unei persoane adulte cu handicap grav  este de 340 lei pe luna, ceea ce inseamnă un venit de 11 lei pe zi, ceea ce este total insuficient pentru un trai chiar şi la limita subzistenţei. Această sumă acoperă doar masa de prânz a unei persoane, nemairămânând  bani pentru medicamente, haine, ca să nu mai vorbim de cheltuieli de întreţinere, gaz, energie electrică”, a declarat Aurora Vatamaniuc, presedinta Fundatiei Star of Hope.

Autismul nu afectează doar copiii, fiind o dizabilitate de dezvoltare care durează întreaga viaţă. În România, situaţia persoanelor adulte cu autism şi a familliilor lor este dramatică, din cauza lipsei serviciilor de suport  specializate şi a politicilor  publice de incluziune socială a adulţilor cu autism.

Acţiunea se va organiza în mai multe oraşe ale ţării: în Bucureşti, Federaţia Incluziune România – Federatia Organizatiilor Persoanelor cu Dizabilitati Intelectuale,  Federația Organizațiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități,  Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist, Autism Romania – Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism, vor dărui un „Trandafir albastru” la  Guvernului României, Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Autorităţii Naţionale pentru Persoane cu Dizabilităţi.

În acest an, în România a crescut salariul minim pe economie, s-au majorat pensiile, salariile, dar persoanele cu dizabilităţi  au fost uitate,  indemnizaţia lor a rămas neschimbată. De aceea, sperăm că floarea albastră va aminti guvernanţilor de obligaţiile pe care le au faţă de toţi cetăţenii României cu dizabilitati, inclusiv persoanele adulte cu autism”, a  punctat Aurora Vatamaniuc.

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 2 = 7