Actiuni de intimidare si amenintari la adresa functionarilor Primariei, din partea unui consilier liberal

0
67

Referitor la „reclamația administrativă” făcută de consilierul local PNL Etienne Ignat și la afirmațiile unor consilieri liberali cu privire la așa-zisa lipsă de transparență a municipalității ieșene, conducerea Primăriei Municipiului Iași face următoarele precizări și constatări:
– Domnul Etienne Ignat, la fel ca și colegii săi din PNL, ca restul aleșilor locali, este liber să solicite orice informație dorește și este îndreptățit să primească răspuns în termenele și în condițiile stabilite de legislația în vigoare. Primăria Municipiului Iași respectă legislația privind transparența administrativă și face eforturi continue pentru a-și transparentiza activitatea și deciziile, dar nu este neapărat responsabilă dacă un solicitant este satisfăcut sau nu de răspunsurile primite.
– În sprijinul „solicitării” sale, domnul Etienne Ignat a invocat de-a valma legi, normative tehnice, standarde specifice etc., fondul chestiunilor vizate de domnia sa referindu-se la câteva prevederi din OUG 195 / 2002 (Codul Rutier). Ca atare, „solicitarea” domnului Etienne Ignat ar fi trebuit adresată, de fapt, Poliției Rutiere.
– Una dintre întrebările adresate de domnul Etienne Ignat (numărul de accidente, decedați, răniți grav, răniți ușor de pe unele artere din municipiul Iași) este pur și simplu aberantă.
– În sprijinul „solicitării” sale, domnului Etienne Ignat își începe demersul cu un apel la Noul Cod Penal. Dacă domnul consilier consideră că municipalitatea a încălcat Noul Cod Penal, atunci are nu doar posibilitatea, ci și obligația de a se adresa Parchetului.
– Prin ton și formulări, întregul demers al domnului Etienne Ignat poate fi considerat un act de intimidare și amenințare a funcționarilor municipalității.
– Într-o lună și jumătate de la învestirea noului Consiliu Local, domnul Etienne Ignat a adresat nu mai puțin de șase solicitări de informații, cele mai multe necesitând un efort considerabil de documentare și elaborare a răspunsurilor, ceea ce îngreunează activitatea curentă a funcționarilor municipalității. O parte dintre colegii liberali ai domnului Etienne Ignat utilizează aceeași practică, demersul întregului grup PNL având în acest fel nu scopul obținerii unor informații de interes public, ci acela de blocare a funcționării administrației locale.
– Consilierii PNL trebuie să știe că procedura curentă prin care pot obține informații despre activitatea municipalității este aceea a interpelării în ședințele ordinare ale Consiliului Local, urmând să primească răspunsurile solicitate, în scris, la următoarea ședință ordinară. Abuzul de solicitări de informații poate fi considerat o încercare de îngreunare a activității curente a municipalității.
– Încă de la prima ședință de plen, comportamentul consilierilor liberali a depășit cu mult cadrul legal și moral de desfășurare a ședințelor, ajungându-se în situația rușinoasă când președintele de ședință a fost nevoit să solicite mustrarea unui consilier liberal care a încălcat în repetate rânduri Regulamentul de desfășurare a ședințelor de Consiliu Local.
– Neștiind foarte bine atribuțiile unei autorități administrative publice locale, în mai toate interpelările scrise consilierii liberali confundă municipalitatea cu instituții de control cu care municipalitatea nu are nicio legătură, aceasta fiind în imposibilitatea de a oferi răspunsuri clare și concrete.
– Abuzul de petiții și interpelări adresate de către consilierii locali PNL aparatului de specialitate al Consiliului Local nu este altceva decât un exercițiu ipocrit de propagandă pe tema transparenței administrative, bazat pe necunoașterea funcționării administrației locale, pe motivații politicianiste și pe dezinteres față de nevoile reale ale comunității.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here