Actiuni premeditate pentru falimentarea Fortus, orchestrate de ministere, Prefectura si Primaria Iasi

0
69

Deputatul de Iasi, Petru Movila, sustine ca ceea ce s-a vazut ieri in curtea fostului combinat de utilaj greu este din vina tuturor celor care au impiedicat punerea in aplicarea a hotararii judecatoresti privind planul de reorganizare. Potrivit acestuia, coarta Fortus SA sta de mai bine de sapte ani in mana magistratilor, a administratorilor judiciari dar si a reprezentantilor AAAS si ANAF, ai Ministerul Economiei si ai Guvernului

Timp de doi ani si jumatate, in sertarele ANAF, AAAS si a altor institutii abilitate, au zacut documentele necesare pentru salvarea Fortus SA.

De-a lungul timpului, cu toata incapatanarea bugetarilor, Fortus SA a reusit sa mearga inainte. La acest moment, din pacate, unitatea este sufocata de lipsa de interes a autoritatilor locale si nationale si de reaua vointa a unui numar de oameni care se pot numara pe degetele de la ambele maini.

Administratorii judiciari, AAAS, ANAF, Ministerul Economiei si Guvernul Romaniei, au impiedicat timp de doi ani si jumatate punerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti. Primaria Iasi a blocat pentru o creanta de 4 milioane Euro, active de 40 milioane Euro, cu acordul tacit al AAAS. Asa-zisul parc tehnologic, votat printr-o sedinta de Consiliu Local, nu a vazut lumina zilei nici pana astazi. Prefectura Iasi a dus cu zaharelul salariatii care au protestat si i-a amanat de la o zi la alta, fara niciun rezultat concret.

Toate aceste argumente, sustinute de cifre si actiuni, demonstreaza clar ca institutiile statului au actionat premeditat pentru a falimenta Fortus SA.

Consider ca se impune de urgenta aplicarea hotararii judecatoresti privind planul de reorganizare cat si implicarea directa a premierului Victor Ponta, asa cum a promis in 2012. Guvernul trebuie sa oblige pe cei care raspund de societate sa-si faca treaba. Daca nu, cei care n-au facut nimic pana acum si au avut responsabilitatea punerii in aplicare a planului de reorganizare, sa plece acasa!”, a transmis deputat Petru Movila.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here