Activitatea de transplant din timpul pandemiei de la Spitalul „Dr. C. I. Parhon”, remarcată de Royal College of Physicians

0
61

Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași este singura unitate medicală din România care a fost nominalizată la premiile pentru excelență în îngrijirea pacientului (Excellence in Patient Care Awards) acordate de Royal College of Physicians din Londra, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, o renumită asociație profesională a medicilor britanici.

Unitatea medicală din Iași a fost nominalizată la categoria „International Award”, care identifică și recunoaște acele proiecte din afara Regatului Unit care au contribuit la îmbunătățiri semnificative în îngrijirea pacienților într-o anumită țară sau regiune. „Medicii și toți profesioniștii din sănătate au avut un an dificil, cu greutăți cu care nu s-au mai întâlnit până acum. Soluțiile unice și inovative identificate pentru a depăși aceste provocări au adus un an extrem de competitiv pentru Excellence in Patient Care Awards. Știm că simțim cu toții acut efectele pandemiei de COVID-19. De aceea, este mai important ca niciodată să recunoaștem și să celebrăm munca și cercetarea care au schimbat și salvat vieți”, au motivat reprezentanții Royal College of Physicians.

Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” a fost nominalizat pentru activitatea neîntreruptă de transplant și dializă în România în timpul pandemiei de COVID-19, fiind reprezentat pe lista scurtă de către prof. univ. dr. Adrian Covic, coordonator al Compartimentului de Transplant Renal din cadrul spitalului. Alături de unitatea medicală din Iași a fost nominalizată realizarea unei platforme de gastroenterologie online la Prince Charles Hospital, Brisbane, Queensland, o tabără de medicină și educație – Meroe din Suda, realizată de doi medici de la Cambridge University Hospital, cât și un studiu despre prevalența și factorii determinanți ai diabetului zaharat la înaltă altitudine, un studiu realizat în zona montană a Nepalului de un grup semnificativ de medici.

Premiul a fost câștigat de către „Gastroenterology online”, platforma dezvoltată de medicii de la Prince Charles Hospital, Brisbane, Queensland.

Prezența unității noastre medicale într-un clasament atât de exclusivist arată determinarea întregii echipe medicale, care nu a dat înapoi pe întreaga perioadă a pandemiei. Astfel, Spitalul «Dr. C.I. Parhon» a fost singurul centru din România care a desfășurat activitate de transplant renal neîntreruptă pe perioada pandemiei și, indiferent de situația epidemiologică, pacienții care au avut nevoie de dializă au putut primi cea mai bună îngrijire din partea personalului medical, a declarat prof. univ. dr. Adrian Covic.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here