Activitatea teraselor din Iasi ar putea fi suspendată după ora 24.00, la propunerea primarului Chirica

0
54

Primarul Mihai Chirica a analizat Hotărârea adoptată de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) prin care se propune Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) includerea judeţului Iaşi în lista celor în care programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfăşoară activităţi de tip terase, cluburi, baruri şi alte asemenea nu poate depăşi ora 24.00 şi nu poate începe înainte de ora 6.00.

Întrucât această propunere va afecta şi mai mult sectorul HoReCa, mai ales că, la nivel naţional, preşedintele CNSU, prim-mininstrul Ludovic Orban, a cerut public Grupului de Suport Tehnico-Ştiinţific să analizeze deschiderea, de la 1 septembrie, a restaurantelor, primarul Mihai Chirica solicită CJSU reanalizarea propunerii adoptate astăzi.

La nivel naţional prim-ministrul analizează deja posibilitatea deschiderii restaurantelor şi cred că propunerea adresată CNSU de către CJSU Iaşi contravine bunei intenţii de a veni în ajutorul sectorului HoReCa afectat deja din punct de vedere economic. Este adevărat că sunt agenţi economici care au încălcat legea şi am încredere că toţi cei care se fac vinovaţi vor plăti. Practic, dacă această decizie va fi adoptată, vom pedepsi un întreg sector economic şi aşa afectat de criză şi vom ajunge la şi mai mari prejudicii HoReCa în judeţul nostru. Prin urmare, cer CJSU să revină asupra deciziei şi să fie aplicate cele mai dure sancţiuni celor vinovaţi, inclusiv cu suspendarea activităţii. Noi, ca autoritate locală, vom oferi tot sprijinul pentru ca toţi cei care încalcă legea să fie sancţionaţi, a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul-şef a precizat că la Primăria Municipiului Iaşi sunt multe cereri pentru ca în perioada următoare să fie organizate unele evenimente atât publice, cât şi private, care, cu respectarea tuturor prevederilor din legislaţia specială în vigoare în acest moment, au primit aprobare din partea autorităţilor locale.

Am aprobat cereri pentru diferite evenimente atât private, de familie, cât şi ale unor firme private sau instituţii publice. Sunt sigur că şi în alte comunităţi din judeţul Iaşi primarii au aprobat astfel de evenimente. Dacă ar rămâne în vigoare actuala decizie a CJSU, ne vom afla în situaţia de a anula aceste aprobări. Nu cred că este corect nici faţă de cei care au făcut solicitarea şi au primit aprobare, nici faţă de agenţii economici care vor fi gazdele acestor evenimente. Cred că cea mai corectă soluţie este ca autorităţile să amendeze sau să suspende, după caz, activitatea celor din HoReCa care nu respectă deciziile autorităţilor, a conchis primarul Mihai Chirica.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

78 + = 84