Activitățile dedicate „Zilei transportatorului” continuă

0
61

Săptămâna aceasta vor fi desfășurate acțiuni de ecologizare și inaugurare a unui nou tramvai graffiti. Săptămâna trecută, peste 300 de ieșeni au participat la evenimentele organizate de CTP Iași – expoziție „Autobuzul ieșean la 90 de ani”, piesa de teatru în garaj, flashmob

 Acțiunile pe care compania ieșeană de transport le-a pregătit pentru sărbătorirea „Zilei transportatorului”, continuă și în această săptămână.

Pe data de 13 iunie 2019 vom trage un semnal de alarmă privind păstrarea curățeniei în mediul înconjurător. Angajații unității vor participa la o acțiune de ecologizare în Rondul Tehnopolis, iar prin acest exemplu dorim să încurajăm toți călătorii să fie responsabili în depozitarea deșeurilor menajere atât în natură cât și în mijloacele de transport în comun.

Tot pe 13 iunie 2019, de la ora 11, va avea loc inaugurarea celui de-al doilea tramvai graffiti. Sub sloganul „Bucuroși să te ducem! Deschiși să te ascultăm!”, vagonul cu numărul de parc 418 va fi personalizat într-o manieră neconvențională. Cursa inaugurală va circula spre Copou, pe itinerariul traseului 9.

 Prin mesajul transpus în artă urbană ne adresăm tuturor ieșenilor și mai ales tinerilor pentru a folosi transportul în comun. Sisteme de plată moderne, prin aplicații mobile sau direct cu cardul în mijlocul de transport, wi-fi gratuit, autobuze noi, canale de comunicare deschise pe cele mai importante platforme de socializare, bilet valabil 2 ore, sunt câteva dintre motivele pentru care merită să urci într-un tramvai sau autobuz.

Activitățile dedicate „Zilei transportatorului” au început în urmă cu o săptămână și s-au bucurat de un real succes în rândul ieșenilor de toate vârstele. Peste 300 de persoane au trecut pragul Secției nr. 1 din Tudor Vladimirescu pentru participa la acțiunile demarate în acest spațiu inedit.

Ieșenii au avut ocazia să viziteze expoziția găzduită de Secția nr. 1 a Companiei de Transport Public Iași (garajul „Tudor Vladmirescu“) sub titlul „Autobuzul ieșean la 90 de ani”. Expoziția, structurată pe două paliere, unul interior, în incinta sediului administrativ, constituit dintr-o expoziție fotografică ce ilustrează cele 28 de modele de autobuze urbane care au circulat la Iași alături de autocare și troleibuze, și unul exterior, alcătuit dintr-o colecție de vehicule conservate și reabilitate în cadrul garajului, a stârnit curiozitatea tuturor celor prezenți. Expoziția rămâne deschisă publicului și se poate vizita in fiecare zi de sâmbătă, între orele 11 și 16, accesul fiind gratuit.

Tot în cursul zilei de vineri, peste 100 de copii de la grădinițele și școlile din Iași au participat la un concurs de desene în urma căruia au fost răsplătiți, de către reprezentații companiei, cu dulciuri și premii.

Seara a fost încheiată de actorii Ateneului Național din Iași care au transformat garajul într-o veritabilă scenă de teatru, prezentând piesa “Pijamale”.

De asemenea, în stațiile Universitate, Piața Unirii, Palat, Podu Roș, Minerva, Moara de Foc, trupa de dans „The Sky” a provocat călătorii sa participe la un flashmob.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here