Actrita Ada Lupu promoveaza Teatrul Național din Iași pe afișul unui nou festival

0
61

 Pe 17 noiembrie, Ada Lupu și  „Povestea păsării fără cuib” urcă pe scena Festivalului de Teatru „Pledez pentru tine(ri)” de la Piatra Neamț. Spectacolul va putea fi văzut de la ora 17:00, la Sala Studio „Corneliu-Dan Borcia” a Teatrului Tineretului.

 Ada Lupu este câștigătoarea Premiul I pentru Dramaturgie – Monodrama pentru piesa de teatru „Povestea păsării fără cuib”, în cadrul Festivalului Internațional al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru”2016, de la Bacău.

Premiera a avut loc anul acesta, pe 21 aprilie, la Uzina cu Teatru. Text este semnat Ada Lupu, regia ii apartine lui Iris Spiridon, iar concept scenografic și univers sonor: Iris Spiridon și Ada Lupu. 

Cea de-a XXIX-a ediție a festivalului marcheză 50 de ani de când Teatrul Tineretului poartă acest nume, organizatorii punând accent anul acesta pe tinerețe, atât în privința actorilor și a spectacolelor invitate, cât și în cea a publicului căruia i se adresează.

Povestea păsării fără cuib este de fapt povestea trecerii unui spirit feminin prin toate vârstele reale și emoționale. O încercare de maturizare incompletă, marcată de căutarea obsesivă a tatălui ca pretext pentru regăsirea profundă a mamei. Viața unei femei, percepută din perspectiva  propriului suflet,  rămas la vârsta copilăriei.Inocența, deopotrivă distructivă și salvatoare, propria imaginație ca opțiune de existență. Absențele care influențează o viață  (poate)  mai mult decât prezențele, atunci când tot ce ni se-ntâmplă contează, dar frământările cele mai subtile se nasc din idealuri personale pe care nu le trăim”, a declarat Ada Lupu.

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =