Actrita care a interpretat rolul „fetitei cu haina rosie” in filmul „Lista lui Schindler” a devenit o eroina in viata reala

0
121

Pe numele ei real Oliwia Dabrowska, fetița care apărea în clasicul film al lui Steven Spielberg din 1993 avea atunci doar trei ani, iar haina ei roșie a fost singura pată de culoare din „Lista lui Schindler”, filmul alb-negru, câștigător la Oscar. Acum ea coordonează echipe de voluntari care ajută refugiații ucraineni, ajunși la una dintre granițele Ucrainei cu Polonia
Personajul interpretat de ea, o fetiță evreică, a fost catalizatorul care a salvat viețile a peste 1.200 de evrei destinați lagărelor de concentrare naziste în 1943.
Iar acum Oliwia, ajunsă la 32 de ani, din Cracovia, Polonia, s-a inspirat de la Oskar Schindler și îi ajută pe cei care fug din Ucraina devastată de război.
Ea le-a mărturisit urmăritorilor ei de pe rețelele de socializare că acum coordonează un grup de voluntari care îi ajută pe refugiați când ajung la granița ucrainiano- poloneză.
A găsit deja case pentru zece familii și s-a asigurat că alte sute de refugiați sunt transportați în marile orașe din Polonia.
„Nu aștept lucruri și nimeni din grupul nostru de voluntari nu vrea să audă vă mulțumesc, doar ne facem treaba. Oamenii au nevoie de ajutor și noi le oferim ajutor. Îmi pasă foarte mult de fiecare persoană de la graniță. Am găsit cămin pentru zece familii, de asemenea… Nu pot număra câte transporturi pentru refugiați de la graniță spre Cracovia în mare parte… și alte locuri din Polonia.Voi face tot ce pot, nu voi uita niciodată acești oameni, acele fețe, acei ochi, nu voi uita niciodată ceea ce am văzut.Nu te poți pregăti pentru asta, poți doar să-ți imaginezi că vor fi oameni care suferă, copii, bătrâni, bolnavi”, a spus ea într-o transmisiune live pe pagina sa de Instagram.
Fosta actriță a primit sute de mesaje de susținere din întreaga lume.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here