Adaptarea peroanelor nu influențează ieșirea la stradă a tramvaielor PESA

0
66

Pentru a corecta unele speculații nefondate și a preîntâmpina alte interpretări eronate, Compania de Transport Public Iași reia o serie de precizări importante în legătură cu proiectul de modernizare a câtorva peroane de tramvai.

În timpul în care noile tramvaie PESA, intrate în Depoul CTP Iași luni, 2 august 2021, se vor afla în procesul de pregătire pentru a putea ieși la stradă, CTP Iași SA și Citadin SA au demarat lucrări de modernizare și adaptare a unor peroane vechi, care nu îndeplinesc condițiile de utilizare optimă de către persoanele cu dizabilități ori cele cu mobilitate redusă. Din peste 100 de peroane de tramvai din Municipiul Iași, doar 16 necesită ajustare din punct de vedere al înălțimii și al lățimii. Dintre aceste peroane nu fac parte cele deja modernizate cu fonduri europene. Lucrările vor dura aproximativ două săptămâni.

Lucrările de adaptare a acestor peroane fac parte dintr-un proiect al CTP Iași mai amplu, de modernizare a tuturor stațiilor de transport public din oraș.

Acțiunile Primăriei Municipiului Iași și ale CTP Iași sunt de natură să modernizeze, să dezvolte și să facă atractiv transportul public ieșean.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here