Afacere de familie cu iz penal, la Strandul Municipal. Angajatii strandului din Iasi, cercetati pentru un posibil abuz in serviciu

0
75

Mai multi angajati ai Strandului Municipal, in frunte cu administratorului acestui obiectiv al Primariei Iasi, sunt cercetati disciplinarpentru o abatere repetata ce adus  prejudicii bugetului local. Practic, un numar de 5 persoane, de la casier si pana la administratorul strandului, sunt cercetate in comisia de disciplina pentru faptul ca au favorizat accesul catorva sute de persoane, fara a li se percepe taxe de acces.

Situatia de la Strandul Municipal este analizata in comisia de discipina. Angajatii au fost monitorizati prin intermediul camerelor de luat vederi si s-a observat faptul ca acestia nu au incasat sume de bani de la mai multe persoane si grupuri, acestora din urma permitandu-li-se accesul la serviciile strandului, fara a li se percepe vreo taxa. Este vorba de un numar de oameni intrati si neincasati. Nu am reusit sa calculam prejudiciul pana la acest moment”, a declarat Radu Grigoras, seful Directiei Exploatare Patrimoniu din cadrul Primariei Iasi.

Ionica Baciu, administratorul Strandului Municipal, aflat in concediu medical pe caz de boala, a declarat pentru AgoraPress ca nu cunoaste nimic despre aceasta situatie.

Nu stiu despre ce este vorba. Nu-i vorba de niciun prejudiciu. Este directorul care poate da explicatii. ..Fiul meu, despre care se spune ca a fost implicat, nu a fost dat afara de la strand, ci i s-a expirat contractul. Eu sunt in concediu medical din luna iulie. Este un alt administrator care poate sa dea explicatii”, a declarat Ionica Baciu, administratorul strandului din Iasi.

Surse din cadrul Primariei sustin faptul ca angajatii vizati nu si-au insusit sume de bani din vanzarea biletelor, ci au favorizat accesul in incinta strandului , unor grupuri si persoane, fara a li se percepe plata biletelor de acces, sugerandu-se faptul, mai voalat, ca pentru aceste gesturi ar fi primit si mici atentii.

Timp de doua luni, respectiv lunile iunie si iulie, am urmarit in amanunt tot ce s-a intamplat acolo, prin intermediul camerelor de luat vederi. In toata aceasta perioada, in strand au intrat foarte multe persoane care nu au platit. In comisia de disciplina, cei vizati au motivat faptul, ba ca persoanele care au intrat fara bilet erau cu dizabilitati si aveau bilete luate dinainte, la fel si un grup de 37 de persoane care a intrat fara sa plateasca, ori in cazul altor cateva zeci de persoane s-a motivat faptul ca se duceau la interviuri, la firmele din strand”, ne-a declarat o sursa din cadrul Primariei Iasi.

Penrtru a se dumiri pe deplin asupra acestei situatii, toti angajatii strandului care sunt vizati vor comparea din nou in fata comisiei de disciplina. In functie de ceea ce va stabili comisia, este posibil sa fie facute si plangeri penale.

Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 6 =