AFACERILE cu deseuri din Iasi, amenintate! Containerele nu vor mai alimenta boschetarii, iar minciuna “colectarii selective” va lua sfarsit

0
65

Dacă initiativa unor tineri se va dovedi fezabila, in viitorul apropiat, Salubris-ul nu se va mai ocupa de “colectarea selective a deseurilor reciclabile”, boschetarii nu vor mai avea ce manca din containerele Iasului iar firmele de preluare si reciclare a acestor deseuri vor inregistra pierderi substantiale. Singurii castigati vor fi iesenii.

Dorim sa facem un serviciu foarte simplu de colectare de la domiciliu a deseurilor de sticla, PET, carton si hartie. Va fi vorba de o aplicatie in care iesenii vor putea sa introduca numele, adresa si numarul de telefon si cand se aduna o punga sau 2 pungi de deseuri reciclabile, acestia vor selecta ziua si ora cand doresc ca deseurile sa fie ridicate iar cineva va veni sa le ridice”, este prezentarea facuta de Sebastian Rosca, unul dintre intiatori.

Un prim pas pe care il fac acesti tineri este lansarea unui sondaj online, prin care locuitorii Iasului sunt invitati sa isi spuna parerea.

In primul rand vrem sa aflam daca Iasiul este pregatit sa recicleze. Mentionez ca prin intermediul aplicatiei, iesenii vor putea vedea cat gunoi produc si de ce tip, si vor primi informatii cu privire la impactul pe care reciclarea o are asupra mediului, cate resurse sunt salvate, precum si alte informatii”, a mai spus Sebastian Rosca.

Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here