Afacerile pe linie de partid de la Ciurea, intre primarul Lupu si consilierul Grigoras, controlate de inspectorii de integritate

0
88

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă si a sesizat organele de urmărire penală, în cazul lui Grigoras Constantin Neculai, fost consilier local PSD in comuna Ciurea.
În perioada exercitării mandatului de consilier local (2016 – 2020), societatea comercială în cadrul căreia soția persoanei evaluate este administrator/asociat, a efectuat servicii în beneficiul comunei Ciurea, întocmind un număr de șapte facturi (încheiate cu C.L.) în valoare totală de 289.975,17 Lei, încălcând astfel prevederile art. 90, alin. (2) din Legea nr.161/2003”, sustin inspectorii ANI.
Firma prin intermediul careia au fost facute afaceri cu statul, SC G&B Aman Electric, este administrată de Mihaela Grigoraș, avându-l ca actionar si pe Vasile Bulău. Mihaela Grigoraș este soția ex-consilierului local PSD, care pe perioada mandatului de ales local era angajat la o subsidiară a E.ON.
In cursul anului trecut, Primăria Ciurea a atribuit un contract pentru întreținerea iluminatului public catre firma familiei Grigoras, contra sumei de 65.000 de lei (fără TVA), prin încredințare direct. Consilierul Grigoraș și primarul Cătălin Lupu sunt membri PSD.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 24 = 27