Afirmatii cutremuratoare despre apa iesenilor: au băut apă cu şobolani morţi şi dejecţii. Cat castiga cei care otravesc iesenii

0
68

Primarul Iaşului, Mihai Chirica face declaraţii şocante în privinţa apei băute de ieşeni. El a acordat un interviu pentru green-report.ro unde a detaliat printre altele şi calitatea apei folosite de ieşeni.

La întrebarea: Folosirea apei de la robinet cum vi se pare ca alternativă?, primarul a oferit următorul răspuns:  “Mi s-ar părea o variantă bună în condiţiile în care putem gestiona şi calitatea ei, dar din păcate nu o gestionăm, din motive de lipsă de profesionalism pe de o parte, iar pe de altă parte – din cauza costurilor. Este greu să gestionezi o apă 100% potabilă. Aţi făcut o verificare să vedeţi cum gestionează ei calitatea apei? Eu personal n-am încredere în reţeaua publică. Eu nu-mi las copiii să bea de la chiuvetă, pentru că eu ştiu ce-i pe conducte. Acum câţiva ani, a fost o avarie la priza Chiriţa, unde este staţia de tratare, şi au folosit o conductă abandonată de ani de zile, care fusese folosită de oamenii din zona pentru dejecţii, conductă care avea în ea şobolani morţi de ani şi ani de zile. Aia e crimă cu premeditare”.

Pentru otrava pe care o servesc zilnic la robinet, directorul general al ApaVital, Ioan Toma, directorul tehnic, Mihai Dorus, si directorul economic, Mariana Chirila, au primit anul trecxut, pe langa salariile de baza, si cele 12 indemnizatii lunare, iar astfel au castigat fiecare cate aproape 250 mii lei intr-un an. Astfel, daca salariul de baza al directorului general este de circa 80 mii lei anual, acesta a incasat indemnizatii totale de circa 265 mii lei de la ApaVital, diferenta fiind facuta de bonusurile de performanta, care se refera mai ales la cantitatea de apa vanduta, la incasari si la pierderile inregistrate in sistem.

La randul sau, directorului tehnic Mihai Dorus are un venit de 259 mii lei, incasat de la ApaVital sub forma de salarii si indemnizatii.Nu in ultimul rand, drectorul economic al operatorului de apa-canal pentru judetul Iasi se poate lauda ca este cel mai bine platit angajat al institutiei. In ultima declaratie de avere, Mariana Chirila a trecut suma de 275 mii lei la veniturile din partea ApaVital.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here