AFTERHILLS devine festival deaf accessible

0
68

Ajuns la cea de-a treia ediție, AFTERHILLS devine festival deaf accessible, cu sprijinul Mastercard si Mega Image. Din dorința de a le oferi tuturor participanților bucuria muzicii, organizatorii aduc în scenă interpreți mimico-gestuali, care vor cânta prin gesturi muzica unor artiști naționali.

Festivalul din inima Moldovei a încheiat cu entuziasm primul weekend, cunoscut mai ales ca #dici. Festivalierii au petrecut până în zori de zi pe ritmuri de trap, EDM sau trance, puse în scenă de nume sonore din muzica românească și internațională. Primul weekend a adus la Dobrovăț peste 60.000 de vizitatori, din țară și din străinătare, cel mai mare număr fiind înregistrat în ultima zi, la concertul susținut de Rita Ora. Alături de Rita Ora, și DJ-ii Sam Feldt și R3HAB, precum și trupa Carla’s Dreams au stabilit recorduri la scena principală.

Pe lângă muzică bună și multă distracție, participanților li s-au pregătit și multe alte surprize pe durata festivalului. Partenerii AFTERHILLS nu au fost nici ei mai prejos, așa că 15 dintre aceștia le-au testat abilitățile sau creativitatea, după caz, printr-o serie de activități și provocări. Dansuri pe ritmuri energice, căști VR care te duceau direct pe main stage, dar și multe premii puse în joc, toate acestea au întreținut atmosfera și au completat povestea #dici.

Totodată, peste 50 de producători, dintre care 60% locali, sunt cei care pun la dispoziția participanților o gamă largă de produse, atât din zona de food & drinks, cât și articole vestimentare, accesorii sau amintiri personalizate.

După un sfârșit de săptămână în care oamenii s-au distrat până dimineață, zilele acestea este în plină desfășurare Happy Week #divară, marcat de activități relaxante, de vacanță. Zilnic, sute de persoane participă la cinema în aer liber, spectacole de stand-up comedy, petreceri private sau, pur și simplu, vin să se destindă și să admire apusul. 

Al doilea weekend înscrie AFTERHILL pe lista festivalurilor deaf accessible

După un Happy Week relaxant, cel de-al doilea weekend, #dicinu, se pregătește să încânte prin atmosfera chill creată de artiști și trupe care vor concerta live, completată de workshop-uri și arte vizuale.

Însă veștile bune nu se opresc aici! În contextul în care festivalurile de muzică din România înregistrează o creștere semnificativă de participanți, de la o ediție la alta, AFTERHILLS se alătură partenerilor săi de la Mega Image și Mastercard în acest proiect, cu scopul și dorința de a oferi șanse egale tuturor de a se bucura de muzică. Astfel, în cel de-al doilea weekend, trupele Les Elephants Bizarres, Subcarpați și Șuie Paparude, precum și solistul Jurjak vor avea alături de ei pe scenă interpreți mimico-gestuali, care le vor transpune versuri în gesturi și mimică.

„Ne-am dorit să le oferim tuturor posibilitatea de a se bucura de muzică. Suntem încântați că, alături de partenerii noștri Mega Image și Mastercard, putem aduce pe scenă interpreți mimico-gestuali, care ne vor ajuta să punem în aplicare acest proiect”, a declarat Ovidiu Biber, cofondator AFTERHILLS.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here