Agent Green organizeaza Gala Curaj, eveniment dedicat romanilor care lupta pentru sanatatea societatii actuale si a mediului inconjurator

0
60

România este curprinsă de deznădejde, divizare, decădere morală și pierderea abruptă a valorilor. Este nevoie de un eveniment care celebrează curajul, modestia, integritatea, bunătatea și insistența de a transforma lumea din jurul nostru într-o societate mai bună: incluzivă, liberă, rezilientă și ecologică atât fizic, cât și moral. Cum mai putem continua lupta pentru un mediu sănătos când societatea este în convalescență? Gala Curaj este un eveniment care promovează curajul de cursă lungă, susținut în scop altruist în pofida obstacolelor, a legilor strâmbe, a hărțuirii omeniei din noi, și care încurajează reziliența valorilor pozitive și constructive. Un eveniment care îşi propune să inspire pe oricine să aleagă calea schimbării necesare pentru un sine sănătos, într-o societate sănătoasă, într-un mediu sănătos

Agent Green invită presa și publicul pe 3 iunie începând cu ora 19 la Ateneul Român pentru a celebra împreună curajul de a trăi liberi de măști și frici. Curajul de a manifesta darul unic pe care fiecare om îl are în folosul întregii societăți. Celebrarea se intitulează ”Gala Curaj”, în cadrul căreia care se vor acorda 10 premii onorifice pentru eroi din fața și din spatele reflectoarelor – 10 eroi care au învățat să spună NU atunci când trebuie să spună NU, și să facă ceea ce le face inima să cânte, încălzind mai departe și alte inimi cu darul lor lor. 10 eroi care vin să ne hrănească speranța că fiecare dintre noi este important pentru a construi lumea mai bună, lumea la care visăm de o veșnicie.
Inițiatorul galei este Gabriel Păun, fondatorul Agent Green. Amalia Enache va fi maestră de ceremonii, alături de Păun. Premiații sunt persoane sau grupuri de persoane apolitice, care au dat dovadă consecventă de curaj prin acțiunile sau prin munca lor, eforturi menite să contribuie la o lume mai tolerantă, mai etică, mai incluzivă, mai empatică, mai integră. Premiații sunt oameni care inspiră schimbare pozitivă atât la scara locală cât și națională. Persoane care au dovedit pasiune pentru menirea lor, menținută în timp în ciuda obstacolelor, sacrificiilor și eforturilor, dincolo de limita orelor de lucru oficiale și, mai ales, dincolo de retribuție. Premiații care vor fi anunțați la începutul lunii mai, provin din următoarele domenii: artă, educație, cultură, drepturile omului, drepturiile etniilor, jurnalism, sănătate, justiție, activism civic, drepturile mediului și ale animalelor.
Premiile onorifice constau în momente muzicale, susținute de Ansamblul Violoncellissimo, precum și câte o lucrare realizată de artistul Dan Perjovschi, ambele dedicate fiecărui premiat în parte.
Fiecare premiat va fi omagiat de personalități distincte care împărtășesc aceleași valori, după cum urmează:
Regizorul Cristian Mungiu va susține laudatio pentru ”Premiul Curaj conferit drepturilor etniilor”

Jurnalista Ramona Țintea, laudatio ”Premiul Curaj conferit pentru adevărul dezbrăcat

Maestrul Gabriel Bebeșelea, laudatio ”Premiul Curaj pentru pace, cooperare și anti fanatism”

Judecătorul Cristi Dănileț și Diana Maria Voicu, laudatio ”Premiul Curaj conferit pentru spiritul civic”

Prof. dr. Cătălin Tănase, membru corespondent al Academiei Române, Președintele Comisiei pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii, laudatio ”Premiul (post-mortem) Curaj pentru natură”

Oniche Elena Isabela, laudatio ”Premiul Curaj conferit pentru educație”

Prof. dr. univ. habil Marcel Mîndrescu, laudatio ”Premiul Curaj conferit pentru prognoze meteo locale care salvează vieți”

Sociologul Victor Ciobotaru, laudatio ”Premiul Curaj conferit pentru drepturile omului”

Alteța Sa Arhiducele Dominic de Habsburg, laudatio ”Premiul Curaj conferit pentru drepturile animalelor”

Jurnalistele Cristina Guseth, Sânziana Pop și Cătălin Manole, laudatio ”Premiul Curaj acordat pentru 15 ani de luptă neîntreruptă pentru dreptul la un mediu sănătos”.

Premiații vor fi anunțați la începutul lunii mai, iar aceștia vor fi disponibili pentru o întâlnire cu presa în foyer-ul Ateneului Român, cu jumătate de oră înainte de începerea oficială a galei.
Accesul la ”Gala Curaj” este gratuit și se va face doar pe bază de bilete emise de bilete.ro la adresa https://www.bilete.ro/gala-curaj
Organizatorul galei este Asociaţia Agent Green, organizație pentru protecția mediului înconjurător care aniversează anul acesta 15 ani de la înființare. Entitățile care doresc să devină partnere sau sponsori ai galei sunt invitate să ne contacteze la adresa office@agentgreen.org

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here