Agricultura 4.0 – tema abordată în proiectul studentului care a câștigat bursa de 1000 de euro

0
66

La Facultatea de Agricultură a Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași (USV) a fost desemnat câștigătorul bursei de 1000 euro oferită de un important partener din agribusiness, Dicor Land. După jurizarea tuturor proiectelor înscrise în competiție, care s-a dovedit a fi o misiune foarte grea atât pentru profesori cât și pentru parteneri, Adelin Răileanu, student în anul IV, la Ingineria și managementul afacerilor agricole, a fost desemnat câștigătorul marelui premiu, tânărul având cel mai bun proiect realizat pe tema „Cum va fi agricultura viitorului?!”
Contribuția pozitivă, fără îndoială, a agriculturii de precizie schimbă și va schimba radical sectorul primar. Ceea ce se propune întregii omeniri nu este o nouă criză a forței de muncă, așa cum s-a întâmplat odată cu apariția automatizării în fabrici, ci o modalitate de a satisface cerințele populației mondiale în creștere, respectând în același timp mediul și îmbunătățind calitatea produselor agroalimentare. Figura fermierului nu este destinată să dispară, ci să evolueze și să devină un adevărat expert în munca sa, acționând ca o punte între tradiție și inovație. Personal, cred foarte mult în această nouă etapă a agriculturii, care va putea atât să crească producția globală, cât și să protejeze acele specialități tipic italiene care ar putea dispărea din cauza costurilor de producție prea mari pentru piață. Din acest motiv, apariția agriculturii 4.0 și curând marchează sfârșitul definitiv al scuzei <Întotdeauna am procedat astfel>”, a concluzionat Adelin Răileanu în proiectul desemnat câștigător.
Pe data de 24 februarie, de la ora 14:00, Adelin Răileanu își va prezenta public proiectul, vor fi discuții și dezbateri pe tema evoluției Agriculturii Viitorului și tot atunci se va anunța și tema bursei Dicor Land pentru semestrul al doilea.
Dorim ca acești bani din bursa oferită de partenerii noștri de la Dicor Land să îl ajute să investească în pasiunea lui – ferma familiei sale. Dorim să îi menționăm și pe ceilalți studenți ale căror lucrări s-au: Ion Iulian Moisei, Cristian Gabriel Butnaru, Stefan Gabriel Dohotariu. Le mulțumim tuturor și le dorim să își păstreze în continuare pasiunea, implicarea și dorința de a reuși!”, a transmis conf.univ. dr. Denis ȚOPA, decanul Facultății de Agricultură a USV Iași.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

39 − 36 =