Ai primit un apel telefonic de la un astfel de număr? Iată cum îți poate umfla factura dacă răspunzi

0
67

În urmă cu jumătate de an, foarte mulți români au început să se plângă că primesc apeluri de la numere ciudate, localizate în țări foarte îndepărtate. Acum, apelurile de genul au revenit, fiind contextul potrivit pentru a învăța cum ne ferim de acestea.

Cei care apelează de pe numerele dubioase se folosesc de o schemă simplă. Ei închiriază numere cu prefix de țări îndepărtate pe care le folosesc să sune potențiale victime, care nu știu cum să reacționeze.

Metoda are la bază un simplu apel efectuat de către victimă, urmat de întreruperea bruscă a acestuia. Cel care va apela înapoi la numărul respectiv va suna, de fapt, la o linie cu suprataxă. Apelul ar putea fi taxat cu zeci de euro pe minut, scrie Adevărul.

Cea mai simplă metodă pentru a ne feri de astfel de escrocherii este ignorarea unor astfel de apeluri, mai ales că telefonul (în cazul unui smartphone) identifică prefixul folosit și afișează informația pe ecran.

Dacă telefonul nu dispune de această funcție, puteți verifica prefixul folosind lista furnizată de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM). Aceasta poate fi accesată AICI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here