Al 4-lea terminal la Aeroportul Iasi, secție pentru repararea elicopterelor si un nou drum catre aerogara

0
77

In ședința Consiliului Județean Iași de astazi, au fost actualizate anumite studii de fezabilitate în vederea construirii căilor de acces către viitoarele investiții de la Aeroport. Președintele CJ Iași a declarat că Primăria Iași va moderniza actuala cale de acces prin cartierul Ciric și va construi o nouă bretea de legătură prin dreptul unității militare din Tătărași.De asemenea, se va construi viitoarea șosea de centură ușoară a municipiului, care va face legătura între localitățile Lețcani, Aroneanu, Holboca, Tomești și breteaua de legătură între această șosea de centură și Aeroport.
In ce priveste proiectul de modernizare al Aeroportului Iași, acesta vizeaza construirea Terminalului T4 și a unei secții pentru repararea elicopterelor.
Noul terminal va avea facilitate de îmbarcare prin tuneluri, în premieră pentru aeroportul ieșean. În total, T4 va avea șapte porți de îmbarcare.
Investiția prioritară la Aeroport, cu termen de finalizare în decembrie 2023, constă în construirea noului terminal T4, crearea unui culoar de legătură între T3 si T4, realizarea unei parcări (la nivel solului) și reconfigurarea drumurilor de acces, înființarea unui post control acces și realizarea de construcții pentru asigurarea utilităților (gospodărie de apă, centrală termică, panouri fotovoltaice 10.000 mp, rețele exterioare).
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =