Alarmant! 80% dintre gradinitele din Iasi sunt un pericol pentru prescolari. Avertizati asupra pericolului, Primaria si ISJ-ul mentin starea de nesiguranta

0
91

Peste 80% din grădiniţele din Iaşi trebuie să fie expertizate de urgenţă, deoarece reprezinta un pericol pentru prescolari. Acest procent ingrijorator a reiesit dupa ce reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii au efectuat controale la tate unităţile frecventate de preşcolari.
Potrivit ISC, la nivelul judetului Iasi, cele mai multe nereguli au fost identificate pe raza municipiului Iaşi. În această situaţie s-a decis ca pentru 80% dintre clădiri să fie dispusă măsura expertizării tehnice în regim de urgenţă, deoarece există numeroase probleme de siguranţă şi stabilitate.
Din cauza neregulilor grave constatate, inspectorii ISC au inchis una dintre gradinite. O grădiniță de pe Bulevardul Țuțora, Grădinița cu Program Prelungit 11, a fost închisă de ISC pentru că se putea prăbuși în orice moment. În privința a altor 11 grădinițe din municipiul Iași, ISC a dispus măsura expertizării clădirilor pentru a se evalua gradul de degradare, dar și intervențiile care trebuie făcute la imobile.
Inspectoratul Scolar Judetean Iasi a fost informat în legătură cu expertiza tehnică a clădirilor cu destinaţia unităţi sau instituţii de învăţământ construite înainte de 1978, care trebuie încheiate până pe 1 iunie 2026. Totodata, Primăria Iaşi, in calitate de proprietar al gradinitelor cu probleme, a fost somata să pună în aplicare cât mai repede această decizie. Municipalitatea ieseana are responsabilitatea legală ca, periodic, să întocmească rapoarte pentru clădirile pe care le deţin, urmărind în special comportamentul acestora în timp.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here