Alarmant! Invazie de șobolani în centrul Iasului. Restaurantele din centru, luate cu asalt de șobolanii din parcul de la teatru

0
97

Lucrarile incepute in parcul din fata Teatrului National din Iasi au scos la lumina nu numai vestigii ale trecutului, ci si fauna nestiuta, ascunsa prin cotloanele canalizarilor sau a instalatiilor de la fantanile arteziene. Zeci de sobolani al caror habitat a fost periclitat au iesit la lumina si au impanzit zona din jurul acestui parc, devenind un pericol atat pentru trecatori, cat si pentru clientii restaurantelor din zona.
Cred ca este vreo saptamana de cand clientii au sesizat primii sobolani cum alergau pe terasa. Pur si simplu s-au pomenit cu șobolani printre picioare. Am crezut ca a fost un incident izolat, dar nu a fost asa, drept pentru care am cumpărat stație de intoxicare, ca sa imi feresc clientii de prezenta acestor rozatoare, pentru ca nimeni nu face nimic. Nu risc sa pierd clienții sau sa-mi fie muscat vreunul, pentru ca primăria nu face nicio deratizare. Cred ca și Palatul Roznovanu e plin, da merg inchis, cu sobolanii la picioare, ori fac deratizari si dimineata si seara”, ne-a declarat administratorul unui local din zona.
Oamenii din zona pun aparitia zecilor de sobolani pe seama lucrarilor din zona parcului, dar si a lipsei traficului din zona, care a fost inchis pe perioada sarbatorilor.
Au stat ani de zile prin cavernele de sub pavajele parcului de la teatru, si odata ce muncitorii au intrat cu buldozerele peste acestea, sobolanii nu au mai avut unde sa se ascunda si au iesit la lumina, iar pana isi gasesc o zona subterana care sa le permita un habitat corespunzator, alearga prin jurul blocurilor din zona, mai ales ca nu mai este nici trafic care sa ii sperie”, ne-a declarat un locatar.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here