„ALB (albă lume, albe clipe, alb timp)”- expoziție de pictură , grafică, desen semnată Doina Mihailescu

0
77

Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează, la Palatul Culturii, în perioada 2 august – 2 septembrie 2018, expoziția „ALB (albă lume, albe clipe, alb timp)”, semnată de artista Doina Mihăilescu din Timișoara. Vernisajul va avea loc joi, 2 august 2018, ora 18.00, în prezentarea criticului de artă Oliv Mircea. Curator: dr. Corina Cimpoeșu, muzeograf.

Expoziția de pictură, grafică și desen a Doinei Mihăilescu va prilejui publicului întâlnirea cu un artist format în țară și străinătate, cu o amplă și variată experiență profesională. Profesor universitar doctor la Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Artă, restaurator, dar și expert în evaluarea și restaurarea picturii pe lemn, autor de studii despre artele vizuale, Doina Mihăilescu lucrează pe diferite șantiere de restaurare, a întreprins numeroase stagii de documentare în afara granițelor și, mai ales, a organizat multiple expoziții personale (aproape 40) în Romania, Germania, Italia, Spania, Franța, Polonia, Ungaria etc.

Demersul artistei propune privitorului o încercare contemporană de a se integra în tradiție. „ALB (albă lume, albe clipe, alb timp)” dezvăluie începutul unei căutări spirituale, ce izvorăște din convingerea sa că omenirea nu poate trăi în afara religiosului. Autoarea își pune credința în mâinile unei „tradiții” în care găsește consistența, reușind să construiască un discurs plastic de expresie neobizantină, care se arată a fi, în final, de o maximă contemporaneitate.

Expoziția „ALB ( albă lume, albe clipe, alb timp)” este un eseu vizual de investigație estetică, poetică și teologică. Grație legăturii cu lumina, albul și-a fixat rădăcini profunde în psihicul omenesc, inspirând, ca tot ceea ce este divin, curățenia spirituală. Timpul oamenilor, timpul istoriei și timpul lui Dumnezeu se întâlnesc într-un timp edificat, care primește chip artistic inconfundabil.

Expoziția va rămâne pe simeze până pe 2 septembrie 2018 și va putea fi vizitată cu biletul aferent Muzeului de Artă.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here