VIDEO. Alerta la Iasi! Doi câini de lupta au atacat trei oameni. Un iesean s-a ales cu piciorul sfartecat iar altul fara un testicul

0
64

UPDATE. Primarul Mihai Chirica, a declarat, pentru AGERPRES, că va începe inventarierea câinilor din oraş, pentru a afla cine sunt deţinătorii raselor considerate a fi periculoase, după ce, duminică dimineaţa, trei persoane au ajuns la spital, fiind muşcate de doi câini care au reuşit să scape dintr-o curte din zona Splai Bahlui.

Mâine voi avea o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor chinologice din Iaşi pentru a face o inventariere şi a afla cine sunt deţinătorii câinilor periculoşi. Voi da un ordin ca Poliţia Locală să-i identifice şi să verifice dacă au documente. Nu voi fi indulgent. Voi da cele mai mari sancţiuni posibile pentru cei care nu şi-au înregistrat asemenea rase de câini, celor care nu îi gestionează corect şi nu au grijă de felul în care îi cresc. Vom supraveghea toate zonele în care sunt obişnuiţi să facă lupte, vom face filtre şi vom continua până când decimăm acest flagel. Desigur, Justiţia trebuie să îşi facă treaba până la capăt. E un incident foarte periculos. Cred că s-a deschis o cutie a Pandorei. Responsabilitatea stăpânilor pentru câinii din curţi este foarte mare şi are consecinţe mult mai grave. Toată lumea până acum s-a concentrat spre câinii comunitari, acuzând că ei sunt cauza tuturor relelor. Asta indiferent de ce oraş este vorba. Când a fost cazul copilului sfâşiat a fost vorba de un câine de curte, de la o societate comercială. Asta nu înseamnă că nu trebuie să gestionăm foarte atent ce se întâmplă cu câinii de pe stradă’, a spus primarul Iaşiului.

Proprietara câinilor, o femeie de 60 de ani, a fost dusă la poliţie pentru audieri, ulterior pe numele său fiind întocmit un dosar penal.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, în urmă cu o săptămână pe numele aceleiaşi femei a mai fost deschis un dosar penal după ce a fost primită o sesizare conform căreia patrupedele au ieşit din curte şi au atacat mai mulţi oameni, fără însă a-i răni.

STIREA INITIALA

Trei persoane din Iaşi au ajuns în stare gravă la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Sf. Spiridon, după ce au fost muşcate de doi câini de luptă din rasa Boxer. Cainii agresivi au reusit să sară gardul gospodariei în care se aflau, situata în strada Ion Tanasescu din zona Splai Bahlui, si i-au atacat pe cei trei oameni. Una dintre victime a rămas fără un testicul iar o alta are piciorul sfârtecat.

În cea mai gravă stare este un bărbat în vârstă de 47 de ani, care a fost muşcat la nivelul zonei genitale, cu avulsie de testicul stâng. După ce a fost preluat, a fost direcţionat la Spitalul C.I. Parhon, la secţia de Urologie. Ceilalţi doi pacienţi sunt duşi la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Sf. Spiridon’, a declarat, prof.univ.dr. Diana Cimpoieşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, citata de Radio Iasi.

Potrivit acesteia, victimele au fost preluate de un Echipaj de prim ajutor şi un altul de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

43 − 33 =