Alexe si Chirica sfideaza toate regulile anti-COVID. Cei doi au prezidat o sedinta in care nu s-a respectat nicio regula de distantare sociala

0
59

Ședință fără respectarea regulilor obligatorii de precauție, la PNL Iași. Organizația liberală a avut duminică o ședință a comitetului director în care a fost validată candidatura la primăria Iași a actualului edil, Mihai Chirica.

Reuniunea ar fi avut loc în spațiul unui restaurant, fără a fi respectate normele de distanțare socială sau obligativitatea purtării măștii.

Potrivit presei locale, la eveniment au participat aproximativ 100 de persoane, iar din imagini se poate vedea că foarte puține dintre acestea purtau măști.

Totodată, distanța dintre scaune nu este nici pe departe de un metru și jumătate.

Potrivit normelor în vigoare, evenimentele private la interior nu pot depăși 20 de participanți, în timp ce evenimentele organizate la exterior trebuie să se încadreze în limita a 60 de persoane.

Liberalii susțin însă într-o postare pe rețelele de socializare că toate rigorile legii au fost respectate. Spațiul ar fi fost unul public, mai exact un cort de evenimente, cu o capacitate de 600 de persoane.

Mai mult, PNL Iași susține că participanții au păstrat distanța de 1,5 metri și au purtat măști. La eveniment a participat ministrul Mediului Costel Alexe și primarul Mihai Chirica.

Președintele PSD Iași: Dezmățul liberal de la Iași, o sfidare la adresa tuturor românilor!

Ministrul drujbar calcă cu bocancii pe legile țării. În doar două zile, Costel Alexe a reușit să transforme o instituție apolitică într-un bumerang politic și să încalce prevederile legale stabilite chiar de Guvernul din care face parte! Încă o dată, liberalii le arată ieșenilor că ei sunt deasupra legii și pot să facă orice, fără nicio consecință.

Mi se pare că ne-am întors cu mulți ani în timp, când baronul liberal Relu Fenechiu își stabilea cabinetul parlamentar chiar la Prefectură. La Iași, a luat naștere o nouă generație de baroni. Tânărul baron de Iași trâmbițează de la tribuna unei instituții eminamente de control că primarii PSD sunt chemați în PNL. Astfel de manevre veninoase, de presiune asupra aleșilor locali nu ar trebui să mai aibă loc în România Uniunii Europene, în anul 2020. Alexe învie la Iași vremuri demult apuse, când instituțiile de control erau folosite pentru prigoană politică. Prefectura nu trebuie să facă poliție politică, așa cum se întâmpla în vremea lui Fenechiu. Fără nicio performanță la guvernare, fără a aduce nici măcar un leu la Iași, ministrul drujbar a reușit să transforme Instituția Prefectului în propria moșie. Ar trebui să se ascundă de rușine, dar nu se va întâmpla acest lucru. Liberalii vor blama în continuare PSD pentru tot ceea ce nu sunt în stare să facă și vor continua să susțină fără nicio remușcare că sunt victimele unor fake news. Lamentabil!” a declarat Maricel Popa, președintele PSD Iași.

După ce a confiscat Instituția Prefectului pentru a transmite mesaje de amenințare primarilor din alte partide, Alexe s-a întâlnit cu mai bine de o sută de membri PNL, în condiții care au încălcat toate normele legale.

Ce spun prevederile legale votate de Alexe, ca membru al Guvernului:

  • ”Pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise
  • În spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție
  • Se interzice participarea la evenimente private în spații închise, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 20 de persoane și cu respectarea regulilor de distanțare fizică
  • Se interzice participarea la evenimente private în spații deschise, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 50 de persoane și cu respectarea regulilor de distanțare fizică”

Ce a spus Alexe despre întâlnire: “Este un cort cu 500 de locuri, noi am fost 100, deci s-a respectat distanţarea socială. În ceea ce priveşte măştile, e greu să ai mască la 40 de grade. Mulţi au ţinut discursuri, nu poţi vorbi cu masca pe faţă pe o asemenea căldură“.

Dragi ieșeni, stimate autorități de control, în care dintre situațiile legale s-a înscris manifestarea condusă de Alexe?

Este incredibil cum acești oameni manipulează opinia publică. Alexe este ministru în Guvernul care a instituit starea de urgență ocolind Parlamentul. El face parte dintre cei care au stabilit regulile de urmat. Ipocrit, Alexe apela la mila publică și povestea cum a trebuit el să îi explice mamei că este nevoie de măsurile de distanțare, că virusul nu a trecut și că trebuie ca regulile să fie respectate. Este Alexe cel de la televizor, cel din presă și de pe rețelele de socializare. Alexe cel real nu respectă nimic, se consideră mai presus de lege, pentru el regulile nu se aplică. Dacă premierul bea și fumează în sediul Guvernului, ce să aștepți de la restul? Ce exemple pot fi ei pentru oameni? Acești oameni trebuie să plece urgent acasă. Ei sunt adevărata calamitate, adevărata pandemie care nenorocește această națiune. Moțiunea de cenzură va fi depusă, iar liberalii vor pleca acasă” a mai precizat liderul PSD Iași.

Marius GAVRILESCU

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

49 − = 46