Alți ieșeni mulțumiți de contorizarea pe orizontală ”Înainte plăteam 600 de lei. Acum am plătit 350 lei”

0
52

”Înainte plăteam 600 de lei. Acum am plătit 350 lei”, sustine d-na Alexandrina Bivolaru, locatară a blocului T6 de pe Străpungerii Silvestru, imobilul unde Veolia a implementat, pe fondurile societății, sistemul de contorizare pe orizontală

Locatarii blocului T6 de pe Străpungerii Silvestru constituie o nouă dovadă a faptului că sistemul de contorizare individuală implementat de Veolia la Iași reprezintă cea mai eficientă soluție a momentului în ceea ce privește agentul termic și apa caldă. Deși lucrările efective nu s-au încheiat, pe respectiva scară urmând a fi schimbate alte două coloane pentru ca ultimele șase apartamente care au optat pentru noul sistem să poată avea contorizare individuală, responsabilii asociației susțin că avantajele sunt evidente. ”Nu știu cum este la alții, însă eu sunt extrem de mulțumită. Anul trecut, în luna ianuarie, am avut de achitat la căldură 600 de lei. După ce am trecut la contorizarea individuală, costurile au scăzut aproape la jumătate. Astfel, anul acesta am achitat 350 lei, în condițiile în care am beneficiat de căldură non-stop”, spune Alexandrina Bivolaru, cenzor în cadrul asociației din care face parte imobilul.

Apă caldă instant

Nu este singurul avantaj generat la noul sistem. ”Sunt satisfăcută și în ceea ce privește apa caldă. Eu am apartamentul la capăt de coloană, iar înainte așteptam minute bune până când se încălzea apa. Acum am apă caldă instant”, mai spune d-na Bivolaru.

Dincolo de costuri, trecerea la contorizarea individuală îi face pe beneficiari să nu mai depindă de vecinii rău-platnici. ”Nu mă mai tem de faptul că am putea rămâne fără agent termic din cauza datorinicilor. Avem contorii montați pe casa scării, cine nu plătește este debranșat imediat, fără ca ceilalți locatari să mai sufere. În plus, consum exact cât îmi permit”, mai spune aceasta.

Loacatarii blocului Z6 din decebal, la fel de mulțumiți

Tot anul acesta, așa cum agorapress.ro v-a mai informat, și ieșenii din blocul Z6 de pe Str. Decebal 4A s-au arătat încântați de proiectul pe care Veolia l-a implementat ăn blocul lor, suportând integral costurile cu materialele și manopera. ”Înainte erau discuții cu sumele rezultate, mai ales că pe scara noastră sunt și posesori de centrale termice. Acum au contorul la ușă, știi exact câte gigacalorii ai consumat. În plus, cine nu plătește poate fi deconectat fără ca ceilalți să mai sufere din cauza lor”, ne spunea la începutul anului, Neculai Gârbea, președintele asociației din care face parte blocul Z6 de pe Str. Decebal 4A, imobil unde s-a trecut la contorizare individuala din rețeaua primară, cu modul de scară de bloc, module de apartament și contoare individuale.

* * *

Folosind distribuția orizontală se realizează o descentralizare, o individualizare a sistemului de alimentare cu energie termică la nivel de condominiu și de apartament, cu efecte benefice privind facturarea exactă a consumului individual înregistrat și posibilitatea reglajului individual. Printre alte avantaje se mai pot aminti asigurarea în permanență a unei temperaturi optime a apei calde de consum la nivelul apartamentului (conducta de recirculare prevăzută în paralel cu cea de apă caldă până la ultimul etaj elimină fenomenul de răcire a apei calde în instalațiile interioare ale blocului din cauza lipsei de consum sau a izolării necorespunzătoare) și înlocuirea totală a instalațiilor interioare de apă caldă și căldură, care datează de 30 – 40 de ani, de la construirea blocurilor; având instalații noi de energie termică în bloc, locatarii se vor putea bucura în totalitate de calitatea și continuitatea serviciilor furnizate de operator. În plus, este eliminată necesitatea verificărilor instalațiilor comune de apă caldă și căldură din apartamente atunci când nu se permite accesul

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here