Amintiri din Epoca de Aur la Costesti. Coruri de copii, cantece patriotice, taietori de panglici, tabloul unui festivism grotesc

0
75

Parlamentarii social democrati, in frunte cu presedintele PSD Iasi, au batut cale lunga prin hartoapele judetului, pana in localitatea Costesti, pentru a participa la inaugurarea unui corp nou de scoala. Asa cum nici porcul nu se ingrasa in ajun, nici organizatorii acestui eveniment nu au mentionat vreun aspect legat de costuri si beneficiari. In schimb, au vorbit despre imensele beneficii aduse comunitatii prin implicarea lor politica.

Fiecare școală reabilitată reprezintă încă un pas spre un învățământ de calitate. Ne dorim să asigurăm condiții la standarde europene pentru toți elevii, ne dorim să vedem copii fericiți în școli luminoase, curate, primitoare, așa cum este școala de la Costești. În județul Iași sunt cuprinse în PNDL un număr de 254 de obiective de investiții, ceea ce înseamnă că din ce în ce mai mulți copii vor beneficia de condiții moderne de studiu”. a precizat prof. dr. Genoveva Aurelia Farcas, Inspector Școlar General.

Noua clădire pune la dispoziția elevilor un număr de 5 săli de clasă, o sală destinată bibliotecii, 2 cabinete, o cancelarie și 3 grupuri sanitare cu apă curentă.

Astfel, se poate afirma că școala beneficiază de toate dotările impuse de standardele actuale, permiţând desfăşurarea în condiţii optime a procesului instructiv-educativ. Momentul festiv organizat cu ocazia inaugurării a început cu o slujbă de sfințire, după care a urmat cuvântul directorului școlii, prof. Irina Belei, precum și cuvântul primarului, Aurel Doaca. Un moment emoționant a fost „călătoria prin istoria comunei Costești”, propusă de prof. dr. Sergiu Enea, director al Liceului Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos, prezent la eveniment în calitate de istoric. În aplauzele participanților la eveniment, un număr de 11 elevi cu rezultate deosebite la învățătură au fost premiați de către edilul comunei. Corul școlii, îndrumat de prof. Elena Muraru, a prezentat un moment artistic deosebit, sensibilizând invitații cu numeroase cântece patriotice, dar și cu ritmuri de colinde. Cu această ocazie a fost lansat primul număr al revistei școlii, cu titlul „Aripi de copil”. Așadar, începând de luni, la Costești, clopoțelul va răsuna într-o școală nouă, pregătită să primească zilnic peste 100 de elevi”, este redarea momentului festiv, care suna incredibil de clar cu propaganda comunista.

Paradoxul face ca, intr-un grajd din Costesti zac lucrurile familiei Ceausescu, aduse cu un camion de la vila de protocol din Bucium.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here