Amplu proces de reabilitare a corpului principal al USAMV Iași

0
70

Clădirea principală a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași (Corp-A) a intrat într-un amplu proces de reabilitare, care are ca scop consolidarea și refacerea integrală a corpului principal, unde, pe lângă sediul a două facultăți (Agricultură și Horticultură) se află și zona administrativă. Pe lângă Aula Magna ”Haralamb Vasiliu” vor fi renovate complet 4 amfiteatre, săli de seminarii, laboratoare și săli de conferințe și va fi instalat un lift exterior.

În Aula Magna se lucrează în momentul de față la consolidarea structurii de rezistență,  vor fi schimbate instalațiile electrice, termice, sanitare, mobilierul și va fi montată o unitate centrală pentru aer condiționat pe acoperișul clădirii. Intervențiile prevăzute pentru acest obiectiv, schimbarea componentelor tehnice, ingineriei de sunet, lumini și sonorizare, vor face ca Aula Magna să se transforme într-o locație excelentă pentru susținerea spectacolelor sau evenimentelor educaționale și social-culturale de mare anvergură. Finalizarea lucrărilor este prevăzută pentru vara acestui an, iar Aula va dispune de aproximativ 600 de locuri.

După reabilitare și modernizare, amfiteatrele studențești aflate în clădirea principală a USAMV Iași vor avea o arhitectură nouă, modernă, vor fi dotate atât de mobilier nou, cât și cu tehnologie de climatizare, sunet și proiecție de ultimă generație. Finalizarea acestora este prevăzută pentru vara acestui an.

”Facultatea noastră a demarat o serie de parteneriate public – privat  denumite sugestiv <Agribusiness-ul românesc susține educația>, iar între obiectivele incluse în contractele cu unii dintre partenerii noștri intră și asigurarea fondurilor necesare modernizării unor spații de învățământ aflate în clădirea principală a USAMV Iași”, a declarat conf. univ. Dr. Denis Țopa, decanul Facultății de Agricultură.

 Termenul de finalizare a lucrărilor de reabilitare a întregii clădiri principale a USAMV Iași este prevăzut pentru anul 2024, dar va fi devansat cu cel puțin un an, iar finanțarea este asigurată din fonduri de la bugetul de stat și venituri proprii ale Universității.

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here