ANAF descoperă marii evazioniști din România

0
59
Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Finanţelor Publice să explice cum s-a ajuns în situaţia ca ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală) să recupereze banii pentru bugetul statului urmărind micii contribuabili, dar fără să pună în aplicare un sistem competent, bazat pe respectul plătitorului de impozite și predictibilitatea datoriilor fiscale.
 
„În încercarea de a mai scoate bani pentru bugetul statului, secătuit de toate cheltuielile și majorările nesustenabile ale guvernului Dragnea, ANAF a găsit soluția după ce nu a reușit să recupereze marile prejudicii din economia românească. Astfel, a început să trimită tinerilor căsătoriți, după anul 2013, notificări prin care sunt obligați să declare relațiile economice cu furnizorii de servicii de fotografie, muzică pentru petrecere și restaurant, dacă au organizat nunți sau petreceri pentru celebrarea căsătoriei civile. Mai mult, sunt avertizați că declarațiile vor fi date «sub sancțiunea faptei de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal». Pe de altă parte, în declarațiile publice, Ministrul Finanțelor a recunoscut că este o exagerare a celor de la ANAF, chiar dacă este în litera legii. Această măsură ar fi printre ultimele priorități ale ANAF, care are multe alte lucruri mai importante de făcut înainte de aplicarea ei“, a declarat parlamentarul ieşean.

În acest context, deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat informații privind măsurile adoptate de către ANAF pentru aplicarea corectă a legii și asigurarea predictibilității fiscale. De asemenea, este important să fie prezentată situația marilor contribuabili care au intrat sub incidența termenului de prescripţie a datoriilor și ce sume s-au pierdut astfel la bugetul de stat.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here