Ancheta la un centru de plasament din Iasi. Un copil cu deficiente de la C.A.Rosetti a fost batut de o educatoare

0
79

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Iasi si Politia au deschis o ancheta dupa ce o educatoare a unui centru de plasament din Iasi este acuzata ca a lovit cu o coada de matura un copil cu deficiente mintale si care sufera de tuberculoza osoasa. Copilul ar avea mai multe vanatai in urma bataii, femeia sustinand ca baiatul s-a lovit la dus.

Purtatorul de cuvant al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Iasi, Tiberiu Bantas, a declarat ca a fost inceputa o ancheta disciplinara la centrul de plasament C.A. Rosetti din Iasi, in cazul unei educatoare acuzate ca ar fi lovit un copil internat in aceasta unitate. Copilul are 14 ani si sufera de tuberculoza osoasa si deficiente mintale, fiind internat in centrul de plasament din Iasi de la varsta de un an si jumatate, cand mama sa l-a abandonat in Spitalul de copii din Iasi.

Saptamana trecuta, copilul, elev in clasa a IV-a, a fost batut cu o coada de matura de catre educatoarea Dana Pintilie, angajata in cadrul centrului, provocandu-i baiatului mai multe vanatai pe corp. Ceilalti copii le-au povestit sefilor centrului de plasament ca baiatul nu si-ar fi putut controla necesitatile fiziologice, moment in care educatoarea s-a enervat si l-a lovit. Conducerea centrului de plasament C.A. Rosetti a sesizat DGASPC Iasi, care a declansat o ancheta in acest caz.

Educatoarea este cercetata disciplinar. S-a format o comisie, iar membrii acesteia s-au deplasat deja la centru, pentru a incepe investigatia. In fata membrilor comisiei de disciplina, educatoarea a spus ca baiatul s-a lovit la dus, desi in fata conducerii centrului a recunoscut in prima faza ca ea l-ar fi lovit pe copil. Vom discuta si cu infirmierele, cu asistentul medical si cu supraveghetorii pentru a stabili exact ce s-a intamplat”, a afirmat purtatorul de cuvant al DGASPC Iasi Tiberiu Bantas.

Potrivit acestuia, educatoarea risca sanctiuni de la mustrare pana la desfacerea contractului de munca. Pe de alta parte, politistii ieseni au declansat propria ancheta in acest caz, verificarile fiind facute de catre lucratori din cadrul sectiei 4 Politie Iasi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here