Anchete simultane in cazul accidentului de la Brasov. Copiii raniti in accident au fost trasferati la spitale din Iasi

0
59

O delegație a autoritătilor iesene s-a deplasat astăzi la Brasov pentru a verifica starea în care se află răniții din accidentul în care a fost implicat autocarul contractat de Palatul Copiilor Iași, dar și pentru a acorda sprijin familiilor celor răniți. Astfel, persoanele care au avut nevoie de cazare au avut la dispoziție camere dintr-un cămin al unei unități de învățământ din Brașov.

Din partea Inspectoratului Școlar Județean Iași s-au deplasat la Brașov inspectorul școlar general Camelia Gavrilă, inspectorul școlar general adjunct Bogdan Bârzoi și inspectorul școlar, Alla Apopei. Delegația a fost completată de inspectorul guvernamental Ciprian Iftimoaei, din partea Instituției Prefectului – județul Iași, și de directorul Palatului Copiilor, Claudia Ciobanu. La vizitele din spitale a participat și prefectul județului Brașov, Ciprian Băncilă.

În prezent, se mai află internate în spitalele din Brașov cinci persoane, alți doi tineri fiind transportați la Iași. Celelalte persoane ajunse în urma accidentului la unități sanitare din Brașov au fost externate.

Cei doi tineri au ajuns sîmbătă după amiază la Spitalul Clinic de Urgență Profesor Doctor Nicolae Oblu. Am luat legătura cu reprezentanții spitalului care mi-au transmis că ambii copii sunt în stare stabilă și vor rămâne internați. Dacă va mai fi nevoie de transportarea altor persoane, suntem pregătiți. Am luat legătura și cu managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria pentru orice eventualitate. Vreau să mulțumesc domnului prefect al județului Brașov și autorităților de acolo pentru implicarea de care au dat dovadă și sprijinul acordat. Așteptăm finalizarea verificărilor realizate atât de Poliție, cât și de Inspectoratul Teritorial de Muncă. Este în curs de derulare și o cercetare administrativă desfășurată de către Inspectoratul Școlar și care vizează modul de organizare a deplasării și respectarea procedurilor specifice. Este foarte important ca deficiențele observate în acest caz să fie corectate pentru a nu ne confrunta pe viitor cu astfel de situații”, a declarat prefectul Marian Grigoras.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here